3 belangrijkste cybersecuritylessen uit 2018

06-12-2018

De decembermaand is de maand van vele feestdagen en van vele lijsten. Wat waren de hoogtepunten voor uw onderneming dit jaar? En waar kijkt u naar uit in 2019? Binnenkort zetten ook wij onze hoogtepunten op een rij. Vandaag beginnen we vast met de drie belangrijkste securitylessen van 2018. Welke waren dat en waarom zijn ze zo belangrijk?

1. Europese privacywet: GDPR / AVG

Om uw geheugen even op de frissen: GDPR staat voor General Data Protection Regulation en AVG is de Nederlandse vertaling voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze Europese privacywet trad 25 mei 2018 in werking. Misschien wel het meest beschreven onderwerp van 2018, iedereen had (of wilde) daar iets over te zeggen. Ook Accent schreef daar meerdere blogs over. Veel heisa om niets? Zeker niet! Door alle ruchtbaarheid zijn ondernemingen zich juist bewuster van cybersecurity en gaan we met zijn allen veel beter om met persoonsgegevens. Grote boetes zijn nog niet uitgedeeld, wel zijn er sinds de livegang van de nieuwe Europese privacywet 18.000 datalekken gemeld.

2. Veilig mobiel werken

90% van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon of smartphone. We nemen deze mobiele apparaten mee naar het werk en gebruiken onze privétoestellen steeds vaker voor zakelijke werkzaamheden. En dat brengt risico’s met zich mee, want deze toestellen zijn vaak slecht beveiligd. Daar wordt de cybercrimineel enthousiast van; het is gemakkelijk u te bespioneren of te beroven van data. Wat is de impact van mobiele apparaten op úw onderneming? Hoe werkt u veilig met uw mobiele apparaten? In dit blog geven wij vijf tips.

3. Cybersecurity altijd aan

Voor de cybercrimineel is het nooit weekend of vakantie, het gevaar ligt helaas altijd op de loer. Daarom is het belangrijk om uw cybersecurity altijd ‘aan’ te hebben. Zo belangrijk, dat het onderwerp cybersecurity een eigen week heeft gekregen, om nog meer bewustwording te creëren en zodat vakgenoten van elkaar leren. Heeft u bijvoorbeeld uw wachtwoordenbeleid op orde, weet u hoe u veilig browset of inlogt? Hier leest u onze drie tips!

Natuurlijk is er veel meer te vertellen over cybersecurity, dat doen wij graag! Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Stel ze gerust.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn