Accent Automatisering tekent sponsorcontract met Hi-Horizon Racing Team

31-03-2020

Accent Automatisering is de komende drie jaar hoofdsponsor van het Hi-Horizon Racing Team. Een groep enthousiaste jongeren die de uitdaging aangaat om met hun eigen solarboot deel te nemen aan de open-klasse in de Solar Sport One. Dat betekent dat de boot Accent heet én rood kleurt. Eén van de teamleden en initiatiefnemers is Jorian Zwerver. Wim Behage, Accent Automatisering: “Wij geloven in de jeugd, want zij zijn van groot belang voor de toekomst. Daarom stelt Accent jeugdsponsoring centraal, waarbij we ons niet alleen focussen op financieel gebied, maar we delen ook graag ons netwerk om de ambities van het Hi-Horizon Racing Team in te vullen. We kennen veel mensen, hebben verschillende ingangen bij bedrijven en kunnen ze bijvoorbeeld helpen met het vinden van de juiste partijen om ze nóg verder te helpen.”
We spreken met Jorian over hoe het Hi-Horizon Racing Team tot stand is gekomen en over wat deze samenwerking met Accent voor ze betekent.

Bètatechneuten ontwerpen eigen solarboot

Jorian doet 5VWO aan het CSG Borgerman. “Ik zit op het technasium, dat is bètatechnisch onderwijs. Het project met het Hi-Horizon Racing Team is extra en staat inmiddels ook los van de school”, legt hij uit. “Hier ben ik al vanaf mijn eerste leerjaar mee begonnen. In jaar vier deden we mee met de Young Solar Challenge. We bouwden een eigen solarboot en werkten daar een half jaar samen met scholieren tussen de 14 en 17 jaar aan. Gezamenlijk wonnen we het Nederlands kampioenschap en dat inspireerde ons om in een hogere klasse mee te doen! Dat is de competitie waar we nu inzitten.”

Solar Sport One

De Solar Sport One competitie is een stap verder, want bedrijven, HBO’s en ook Universiteiten strijden mee voor de eretitel. “We varen met een grotere boot en beginnen weer vanaf nul. Ons team hebben we uitgebreid en bestaat uit leerlingen uit allemaal leerjaren en richtingen. Omdat we zelf niet technisch geschoold zijn, halen we veel informatie bij andere bedrijven en teams. We regelen alles zelf en daar komt heel wat bij kijken. Soms ook geluk! De manier waarop we aan onze nieuwe boot zijn gekomen bijvoorbeeld. Deze konden we van een ander team overnemen en we waren nét op tijd. Na ons stonden er nog drie andere teams klaar, die helaas achter het net visten”, vertelt Jorian. “Deze boot is wel kaal en moeten we nog helemaal naar onze wensen verbouwen. Maar daar zit juist de uitdaging in, we willen wél wat leren!”

Samen ontwikkelen

Het Hi-Horizon Racing Team is een privé team. “Dat betekent dat we ook na onze schooltijd door kunnen met dit project. We stoppen hier al onze tijd en enthousiasme in en dan zou het zonde zijn om daar na het eindexamen mee te moeten stoppen.” Hun nieuwe informaticaleraar en tevens oud-directeur van Accent bracht het team in contact Wim Behage: “Ik raakte enthousiast van de plannen én de ambitie van de studenten. Wij doen juist aan jeugdsponsoring, want zij zijn onze toekomst en daarom steunen we graag het Hi-Horizon Racing Team”. Jorian vult aan: “Deze maand hebben we gezamenlijk het sponsorcontract ondertekend. Door deze sponsoring kunnen wij nu onze boot technisch aankleden en klaarstomen voor de eerste race.”

De eerste race

Als de renovatie van de boot klaar is, stoomt het team deze klaar voor de eerste wedstrijd. “We willen onder andere de elektra aanleggen en de boot helemaal toekomstproof maken. En natuurlijk raceklaar voor de eerste race op 21 mei.” Jorian legt ons uit hoe een race in zijn werk gaat: “De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen, waarvan altijd één lange afstand. Omdat er meerdere onderdelen zijn, is een race heel intens. Niet alleen voor de bestuurder, maar ook voor het technische team aan wal. Zij bepalende de tactiek. Het gaat een leerzame en spannende tijd voor ons worden, waar we met zijn allen enorm veel zin in hebben!”

Wilt u Jorian en zijn team volgen? Klik dan hier.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn