Accent behaalt ISAE 3402 Type II

10-10-2018

Dat we goed functioneren, wil niet zeggen dat we niet willen verbeteren. Daarom is Accent continu bezig met de ontwikkeling en optimalisatie van haar diensten. Niet alleen voor de schermen, maar juist ook áchter de schermen. Zo hebben wij afgelopen week de ISAE 3402 Type II audit succesvol doorlopen. En daar zijn wij trots op! Wat dit voor ons én uw bedrijf betekent, vertellen wij hieronder.

Zekerheid bij outsourcing

Met de ISAE 3402 Type II verklaring laat Accent zien dat zij haar processen beheerst en hoe wordt omgegaan met risicomanagement en informatiebeveiliging. De verklaring is een internationale standaard voor zekerheid bij outsourcing. Natuurlijk blijft u zelf eindverantwoordelijk voor de interne beheersing van uw bedrijfsprocessen, maar de verklaring legt een mooi fundament voor het uitbestede deel van die processen. Misschien heeft u wel vragen als: ‘hoe zit het met informatiebeveiliging?’ of ‘hoe gaat men om met risicomanagement?’. Op deze vragen en meer geeft ISAE 3402 Type II antwoord.

Verschil tussen Type I en Type II

Inhoudelijk zijn de rapportages hetzelfde, maar het verschil wordt bepaald door het type controle van de accountant. Type I hadden we al op onze naam staan. Destijds stelde de accountant vast dat de beheersmaatregelen goed zijn opgezet, door middel van een meting op één bepaald moment. Bij de Type II audit loopt de meting over een periode van zes (of meer) maanden. Dan kijkt de accountant bijvoorbeeld ook of de beheersmaatregelen daadwerkelijk effectief gewerkt hebben. Deze controle is dan ook veel intensiever en geeft u als partner of klant van Accent nog meer zekerheid.

Kwaliteit dienstverlening altijd gewaarborgd

Wij tonen met het ISAE 3402 Type II verklaring aan dat de kwaliteit van onze dienstverlening gewaarborgd is. Tijdens de audit kijkt de accountant naar onze processen; of we deze uitvoeren conform eigen doelstellingen en of deze voldoen aan de verwachting. Het is doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.
De accountant geeft in zijn rapportage ook informatie over de testwerkzaamheden die hij heeft verricht (bij Type I is dat niet verplicht). Zo tonen wij aan dat Accent een betrouwbare IT leverancier is, want deze rapportage is bevestigd door een onafhankelijke externe auditor. Nog een bijkomend voordeel: de verklaring leidt ook tot vermindering van accountancy audits bij onze klanten.

ISO9001, ISO27001 & NEN7510

De kwaliteit van onze dienstverlening hebben wij hoog op onze prioriteitenlijst staan. Het toetsen van de kwaliteit van processen en informatiebeveiliging is bij Accent daarom een continu proces in de vorm van interne en onafhankelijke audits, om te voldoen aan de ISO9001 (kwaliteit), ISO27001 (informatiebeveiliging) en NEN7510 (informatiebeveiliging zorg) normen. Heeft u hier nog vragen over? Of bent u benieuwd naar de rapportage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn