Blog Wim - De voordelen van Mobile Device Management (MDM)

30-01-2017

directeur-accentWim Behage
Directeur Accent Automatisering

Ik schreef al eerder over gevolgen van cybercrime en manieren om uzelf hiertegen te wapenen. Gelukkig zien wij dat veel bedrijven hier bewust mee omgaan en bezig zijn met het realiseren van een goed beveiligde ICT omgeving. Het zakelijk gebruik van smartphones en tablets groeit echter razendsnel, waardoor bedrijven tegen diverse uitdagingen aanlopen op het gebied van beheer en beveiliging van deze mobiele devices. Medewerkers gebruiken immers regelmatig een eigen, vaak slecht beveiligde smartphone voor het openen en versturen van e-mails. Dus hoe beveiligt en beheert u dit gebruik nu gemakkelijk? U kunt hiervoor gebruik maken van Mobile Device Management(MDM) platforms. Ik vertel u hier graag meer over!

Eenvoudig beheer
Het kost veel tijd om smartphones en tablets van uw medewerkers afzonderlijk te beveiligen, updaten en beheren. Met MDM kan uw ICT beheerder vanaf één platform op afstand de instellingen van alle aangesloten devices beheren. Merkt u dat er teveel data gebruikt wordt, dan kunt u het gebruik van het internet op alle devices beperken. Ook kunt u wachtwoorden aanpassen en automatisch certificaten en WiFi-, VPN- en e-mailprofielen instellen, zodat medewerkers eenvoudig toegang hebben tot uw bedrijfsbronnen. Met behulp van Mobile Application Management (MAM) kunt u zelfs applicaties direct op alle devices of een selectie hiervan installeren, updaten of verwijderen.

Zorgeloos werken
MDM betekent dat medewerkers gemakkelijk en zorgeloos aan de slag kunnen. De devices die zij gebruiken worden automatisch ingesteld, beveiligd en geüpdatet. Zo hoeven zij zich hier niet mee bezig te houden en kunnen zij snel en veilig aan de slag. Ook kunt u ervoor kiezen dat medewerkers bedrijfsapplicaties eenvoudig zelf kunnen installeren via een portal.

Veilig mobiel werken
Doordat u alle devices beheert, heeft u ook meer grip op de beveiliging hiervan. Denk aan de installatie van beveiligingssoftware, zoals virusscanners, antivirus en firewalls, maar ook het beheer van veilige verbindingen en applicaties. Daarnaast kunt u op alle apparaten tijdig noodzakelijke updates uitvoeren, waarin de meest recente beveiligingslekken gedicht zijn. Ook wanneer een device gestolen wordt, verloren raakt of niet meer in gebruik is, kunt u deze gemakkelijk van afstand wissen, vergrendelen of zelfs versleutelen.
Op deze manier kan uw ICT beheerder eenvoudig alle devices vanaf één punt beheren en kunnen uw medewerkers efficiënt en veilig aan de slag.

Trend Micro
Wij maken gebruik van de MDM technologie van het internationale Trend Micro. Vorig jaar was het bedrijf in Sneek op bezoek bij Accent voor de demonstratie en optimalisatie van hun producten. Dat Trend Micro binnen de Nederlandse markt hiervoor Accent heeft geselecteerd is uniek en is wederom een bevestiging dat wij op de goede weg zijn. U kunt hier meer lezen over dit bezoek.

Heeft u hier vragen over? Neem gerust eens contact met ons op!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn