Case Lifeguard

07-06-2016

Nederlanders in olympische vorm brengen. Het streven van Lifeguard liegt er niet om. De trainers en coaches van het jonge, snel groeiende bedrijf uit Utrecht zijn in elk geval goed op weg. Ze wisten al bij menig bedrijf het maximale uit werknemers te halen. Niet door extra overuren, maar door mensen een andere lifestyle aan te leren. “Geen topsporter die tot diep in de nacht doortraint vlak voor een belangrijke wedstrijd. Waarom zou een manager dat dan wel doen?”

Het is geen toeval dat Hans Weerkamp, Operational Manager bij Lifeguard, topsport als metafoor gebruikt. Een flink aantal van zijn ruim vijftig collega’s is professioneel sporter geweest. Bekende trainers van Lifeguard zijn onder meer olympisch kampioen Jochem Uytdehaage, Manon Bollegraf, Marko Koers en Herre Zonderland. “Met gespecialiseerde trainers en één vaste personal coach leren we mensen anders te leven. Plezieriger te leven. Want hoewel we ons richten op organisaties en werknemers, hebben onze programma’s ook veel invloed buiten werktijd. Op iemands leven.”

Energieker en veerkrachtiger

“Met onze programma’s maken we mensen energieker en veerkrachtiger. Zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak”, gaat Weerkamp verder. “Een levensstijl veranderen doe je niet in een ochtend. Daar is meestal een half jaar voor nodig. Veel bedrijven kloppen bij ons aan voor training van bestuurders en leidinggevenden, maar beseffen na afloop dat ook operationeel personeel veel beter zou functioneren met onze hulp. En daarmee de organisatie als geheel.” Lifeguard maakt voor iedere opdrachtgever een programma op maat, op basis van doelstellingen of uitdagingen van het bedrijf in kwestie. Wel zijn de procesfasen altijd gelijk: een intake/quickscan, programma-ontwerp, implementatieplan, de uitvoering en tenslotte een evaluatie.

ICT als onmisbaar verlengstuk

“Tussentijds monitoren we intensief de voortgang van iedere deelnemer. ICT speelt daarin een belangrijke rol. Via ons online e-health portaal hebben cliënten altijd en overal toegang tot hun gegevens, de laatste  ontwikkelingen, artikelen en geplande activiteiten. Bovendien kunnen ze vanuit dit systeem diverse e-learning tools gebruiken en webinars volgen. Ook onze NRGY app is een mooi digitaal verlengstuk van onze coaching. De smartphone applicatie wijst deelnemers de weg om doelen te halen als het gaat om bijvoorbeeld bewegen, ontspannen en (water)drinken.”

Veilige data, snelle service

“Onze programma’s en applicaties krijgen veel persoonlijke informatie te verwerken. Van body mass indexes tot complete persoonlijke dossiers. Het is enorm belangrijk dat deze vertrouwelijke data wordt opgeslagen op een veilige plek. Een plek die valt onder Nederlandse wetgeving en wordt beheerd door een betrouwbare partij. Zo kwamen wij bij Accent. Zij beheren onze data in een goed beveiligd datacenter in Groningen.”

“Wat ook meespeelde in onze keuze voor Accent is de omvang van de automatiseerder. Accent is groot genoeg om onze data superveilig te beheren en klein genoeg om snel te schakelen en ons altijd van dienst te zijn. Bovendien spreekt hun nuchtere kijk op de wereld ons aan.” Naast data beheert Accent ook het kantoornetwerk van Lifeguard. Al blijft het daar niet bij volgens Weerkamp. “De samenwerking bevalt uitstekend en de rol van ICT wordt alleen maar groter. Met Accent zie ik die toekomst rooskleurig tegemoet.”

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn