<em>Cloud</em>

Cloud

De cloud is een term waar we al jaren niet meer omheen kunnen. Er wordt veel gezegd en geschreven, waardoor het veel complexer lijkt dan dat het in de praktijk is. Wij houden het liever simpel: sla je bestanden online op? Dan werk je in de cloud. Nu hoef je alleen nog te kiezen waar en hoe deze data opgeslagen staat, zodat je er altijd online toegang tot hebt.

Alles online opgeslagen

Als je werkt in de cloud, dan staan je bestanden opgeslagen in een datacenter ergens op de wereld. Hierin heb je nog een belangrijke keuze te maken: in hoeverre wil je de opslagruimte delen met anderen? Het antwoord hierop bepaalt of je kiest voor de Public Cloud of de Private Cloud.

Public Cloud

Kies je voor de Public Cloud? Dan staan jouw bestanden samen met de data van anderen opgeslagen op de servers van een datacenter, bijvoorbeeld wanneer je werkt met Microsoft 365. Wij gebruiken hiervoor Azure, de Public Cloud van Microsoft. Maak jij gebruik van de Public Cloud? Vergeet dan niet om goed na te denken over een back-up.

Private Cloud

In de Private Cloud heb je eigen servers in het Accent-datacenter in Groningen tot je beschikking. Je kunt ervoor kiezen om een cluster van deze servers te delen met anderen of juist te gaan voor volledig eigen servers. In de Private Cloud weet je zeker dat alle gegevens veilig geback-upt worden.

En welke kies je dan?

Goede vraag. Het draait vooral om de benodigde hoeveelheid ruimte op de servers, maar ook om de prestaties die je nodig hebt. Over het algemeen is de Private Cloud sneller en stabieler, maar dit is niet voor alle organisaties cruciaal. In veel gevallen is de Public Cloud iets goedkoper, maar bij een grote hoeveelheid medewerkers kan dit juist weer andersom zijn. Onze tip? Laat iemand met je meedenken!

Herkenbaar?

Ik wil naar de Cloud
Ik werk met lokaaldraaiende én online applicaties
Ik wil mijn data veilig opslaan
Ik wil online toegang tot mijn bestanden

Cloud oplossingen

Als je in de Cloud werkt, staan je bestanden opgeslagen in een extern datacenter. Voor deze dataopslag maken we gebruik van een aantal technieken en oplossingen.
Accent Datacenter
Azure
3PAR en Pure Storage
HPE
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn

ICT op maat