Collega Rudy haalt samen met vrijwilligers 1437 kilo afval uit het water tijdens Skjin Wetter

09-10-2018

Afgelopen weekend was het fantastisch weer. Een mooie setting voor de tweede editie van ‘Skjin Wetter’. Onze collega Rudy Stelwagen hielp samen met zijn duikvereniging Moby Dick vrijwillig mee om de grachten van Sneek weer schoon én veilig te maken. In totaal hebben ze 1437 (!) kilo aan afval uit het water en van de oevers gehaald!

Enorm veel (zwerf)afval

Rudy: “Een schokkend getal. En dat is alleen nog maar de ‘buit’ in Sneek, want men ging dit weekend op vier locaties in de Friese Elfstedentocht gemeenten aan de slag. Met onze duikvereniging hadden wij het stuk langs de Zwarteweg in Sneek – van brug tot brug – om schoon te maken. In de paar meters gracht die wij mochten uitkammen, vonden we onder andere bierflesjes, blikjes, een bureaustoel, een boot en wel 50 fietsen!”

Enthousiasme én bewustwording voor Skjin Wetter

Samen met alle vrijwilligers hebben ze tijdens Skjin Wetter dus behoorlijk veel afval uit de grachten en oevers weten te halen. Rudy: “Voor ons als duikverenging was dit een unieke kans om op een veilige manier te duiken in de binnenstad van Sneek. Erg leuk, maar vooral ook mooi dat wij op onze manier een steentje konden bijdragen aan dit goede initiatief. Het onderwerp leefde enorm. Wij waren zelf met 10 duikers aanwezig in het water en op de kant hielpen zo’n 30 enthousiastelingen ons mee om alles uit het water te krijgen en te verwerken. Van jong tot oud. Kinderen prikten bijvoorbeeld het afval langs de oevers weg en de brandweer hielp ons mee om de boot uit het water te takelen.”

Originele initiatieven

Al het afval werd opgehaald door de Milieudienst, maar er waren ook originele initiatieven van recycling te zien. Zo was er een kunstenaar die het schroot van de fietsen tot kunst maakt. Meer weten over Skjin Wetter? Klik dan hier!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn