Opslag

In elke organisatie wordt talloze data gecreëerd. Of het nu gaat om documenten, e-mails, cijfers of gebruiksgegevens: al deze informatie moet ergens opgeslagen worden. Of je nu werkt in de Cloud of niet, de opslagplek moet veilig zijn, maar de gegevens moeten tegelijkertijd wel (gecontroleerd) toegankelijk zijn voor gebruikers.

Lokaal of in de Cloud

Tot de komst van de Cloud stonden kantoren vol met servers waarop data werd opgeslagen. Tegenwoordig verplaatsen we dit steeds vaker naar grote datacenters. Het voordeel hiervan is dat investeringen in lokale servers en het onderhoud hiervan niet meer nodig zijn. Ook kun je op kantoor nooit tippen aan het hoge beveiligingsniveau dat deze datacenters hanteren.

Maar uiteindelijk is de belangrijkste reden om te kiezen nog wel de mogelijkheid om altijd en overal met een internetverbinding toegang te krijgen tot je bedrijfsomgeving. De wereld is onze werkplek geworden en dit faciliteren is noodzakelijk geworden voor elke moderne organisatie.

Private of Public       

In het datacenter kun je ervoor kiezen om opslagruimte te delen met anderen of om eigen serverruimte te reserveren. Bij het maken van deze keuze spelen zaken als kosten, toegankelijkheid, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en toekomstplannen een belangrijke rol. We denken graag met je mee over de beste Cloud-strategie.

Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn

ICT op maat