Eindjaarsinterview Wim Behage – 2016 en 2017 met Accent

22-12-2016

We naderen het einde van 2016. Hoog tijd om met Wim Behage bij te praten over het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2017!
wim-accent-sneek

Wim, hoe zag 2016 eruit voor Accent?
“Het was een goed jaar waarin we weer een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. We hebben een volledige interne renovatie doorgevoerd op ons kantoor en een nieuwe website gelanceerd waarop we onze relaties nog beter kunnen helpen met de nieuwe uitdagingen waar men tegenaan loopt.”

Welke uitdagingen zijn dit?
“Het afgelopen jaar is de nadruk steeds meer komen te liggen op aanvallen van cybercrime en dan met name van cryptolocker virussen. Het aantal aanvallen groeit en het effect voor bedrijven wordt als maar groter. Dit is een ontwikkeling die helaas niet te stoppen is, dus is het zaak voor bedrijven om zich hiertegen te wapenen. Buiten alle technische bescherming is het vooral belangrijk om bewustwording onder medewerkers te creëren, zodat zij zich bewust zijn van de gevaren en weten hoe ze veilig kunnen werken. Daarnaast zien we dat een toenemend aantal bedrijven vraagt om ICT oplossingen die gebruikt worden door grote ondernemingen. Deze kunnen echter niet zomaar als lokale oplossing aangeboden worden, vanwege bijvoorbeeld budgetten of infrastructuur.”

En hoe gaan jullie daarmee om?
“Een mooie oplossing hiervoor is het werken in de cloud. Dit is een trend die wij al 14 jaar geleden hebben ingezet. Als resultaat hiervan hebben wij ons eigen datacenter, waarin de voorheen onbereikbare oplossingen een standaard voorziening zijn en dus toegankelijk voor bedrijven van elke grootte. In lijn met het online werken hebben we daarnaast een trend gezien naar webbased applicaties. Hierop hebben we ingespeeld met MijnDesktop.Online, een zeer gebruiksvriendelijke online werkplek.”

Hoe gaat 2017 eruit zien?
“De focus blijft op security en het werken in de cloud. We zien daarnaast een duidelijke ontwikkeling van Internet Of Things (IoT), waarmee met behulp van sensoren alledaagse objecten verbinding kunnen maken met een netwerk. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld lantaarnpalen, koelkasten en machines onderling en met ons informatie delen. Ook hierbij speelt beveiliging een belangrijke rol. We adviseren bedrijven om hier niet zomaar mee aan de slag te gaan, maar zich eerst goed te laten informeren zodat zij de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen treffen. Wij blijven alle ontwikkelingen op ICT gebied in de gaten houden en zullen deze in begrijpelijke taal blijven uitleggen met behulp van bijvoorbeeld blogs, interviews en whitepapers. Op naar een veilig en succesvol 2017! ”

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn