Endpoints: hét mikpunt van cybercriminelen

22-07-2021

We werken steeds meer op afstand. Even snel tijdens een fijne vakantie of gewoon op een doordeweekse thuiswerkdag. En dit doen we op allerlei apparaten: desktops, laptops, mobiele telefoons en tablets. Stuk voor stuk kunnen deze verbinding maken met jouw centrale bedrijfsnetwerk. Daarom worden ze beschouwd als zogeheten ‘endpoints’.

Endpoints zijn hét mikpunt van cybercriminelen. Vaak proberen zij via apparaten van medewerkers toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk of applicaties. Om vervolgens data te stelen en te misbruiken. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat lukt je met goede ‘endpoint security’, oftewel: eindpuntbeveiliging. Hoe je dit doet, lees je hier!

Endpoint security

Goede endpoint security? Dit werkt bij ons als volgt: wanneer je klant van Accent wordt, bespreken we altijd op welke apparaten jouw medewerkers werken én spreken we af welke daarvan wij in beheer nemen. Alle apparaten in ons beheer zijn encrypted. In de praktijk betekent dit dat de harde schijf van het apparaat met een privésleutel is beveiligd. Krijgt iemand zonder toestemming toegang tot het apparaat? Dan kan hij of zij nooit bij de data op de harde schijf, deze kan namelijk op geen enkele manier worden uitgelezen.

Tip: wist je dat het voor de veiligheid ook uitmaakt om wat voor apparaat het gaat? Moderne apparaten met aanmeldoplossingen door vingerafdrukken of gezichtsherkenning bieden bijvoorbeeld betere bescherming tegen ongeautoriseerde toegang dan oudere apparaten die nog om wachtwoorden vragen. We adviseren je in ieder geval om altijd een twee-factor-authenticatie in te stellen.

Veilig én up-to-date

Niet alleen versleutelen we de apparaten volledig, we laten deze ook automatisch updaten. Hiermee verklein je de kans op een hack: updates zorgen ervoor dat een lek op tijd wordt ontdekt en gedicht. Via de endpoint security hebben we inzicht in de status van elk apparaat. Is jouw medewerker op vakantie en heeft hij of zij de zakelijke laptop drie weken uitstaan? Op het moment dat de laptop weer aangaat, zorgen wij ervoor dat de laptop automatisch de nieuwste software installeert. Zo kan je medewerker direct na de vakantie weer veilig aan het werk!

Voordeel endpoint security Microsoft

Met de endpoint security van Microsoft, kunnen we letterlijk alle hardware-instellingen van elk apparaat beheren. Zónder dat we het apparaat fysiek aan hoeven te raken. Komt er een nieuwe medewerker in dienst en heeft hij of zij een laptop van de zaak nodig? Dan kunnen we deze op afstand volledig instellen en beveiligen.

De laptop wordt besteld en rechtstreeks bij de eindgebruiker afgeleverd. Je medewerker hoeft alleen maar de inloggegevens in te vullen en de laptop installeert vanzelf. Op het moment dat de laptop verbinding maakt met het internet, werkt deze al in de juiste omgeving. Wij hebben namelijk het serienummer geregistreerd in onze endpoint security. Het apparaat hoeft niet meer fysiek langs de IT-afdeling en je medewerker kan direct aan de slag!

Zakelijk en privé gescheiden

Met goede endpoint security houd je zakelijk en privé gemakkelijk gescheiden. Een voorbeeld: je medewerker wil ook via zijn of haar privételefoon toegang hebben tot de zakelijke mail. Afspraken hierover leggen we eenvoudig vast in de endpoint security. Wil je bijvoorbeeld dat je medewerker alleen bij de zakelijke mail kan, maar niet bij andere applicaties? Dan is dit zo geregeld. Of heb je liever dat enkel zakelijke apparaten toegang krijgen tot je bedrijfsapplicaties? Dan stellen we in dat alleen geregistreerde telefoons worden toegelaten.

Je kunt net zoveel voorwaarden vastleggen als je zelf wil. We adviseren in ieder geval dat een apparaat alleen toegang krijgt tot de bedrijfsomgeving wanneer deze met een geüpdatet besturingssysteem werkt, antivirussoftware bevat én encrypted is.

Gewoon veilige ICT

Wil je ook zeker weten dat elk apparaat waar je medewerkers op werken goed beveiligd is? Met endpoint security kun je elk apparaat op afstand beheren én de gebruikersmogelijkheden bepalen. We helpen je graag bij de inrichting hiervan. Neem gerust contact met ons op voor gewoon veilige ICT!

Endpoint security tegen cybercrime.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn