Gewoon Enne

30-08-2021

“Ik dacht dat ik wel wist wat er allemaal komt kijken bij ICT, maar bij Accent ging er toch nog een wereld voor mij open”, aldus collega Enne Buikema. Al ruim anderhalf jaar mogen we hem onze Service Manager noemen en dus is het hoog tijd om hem ook aan jou voor te stellen! Hoe is het om bij ons te werken? Wat doet Enne zoal op een dag en waarom heeft hij de ICT-branche sinds zijn komst nóg beter leren kennen? Hij vertelt het je allemaal hier.

Overal op voorbereid

Sinds januari 2020 werkt Enne als Service Manager bij Accent. Enne: “Tweeëneenhalve maand later moest ik mijn inwerkproces vanuit huis vervolgen. De pandemie maakte een einde aan het fysiek kennismaken met collega’s en Microsoft Teams werd hét redmiddel. Het was een bijzondere tijd. Uitdagend om de organisatie écht te leren kennen, maar tegelijkertijd mooi om te zien hoe Accent met de bizarre gebeurtenis omging.

Nog voordat thuiswerken de norm werd, was ons eigen platform al zo ingericht dat al onze klanten soepel op afstand konden werken. Ook degenen die bijvoorbeeld geen Microsoft Teams hadden, vergaderden eenvoudig op afstand via ons telefonieplatform. Een behoorlijke zorg minder! Daarnaast speelden we direct in op de verwachting dat de vraag naar hardware enorm zou stijgen. Het was mooi om te zien dat de, toen nog voor mij vrij onbekende, organisatie vooruitstrevend te werk gaat.”

Down to earth en zonder poespas

Écht onbekend was Accent voor Enne eigenlijk niet. “Bij mijn vorige werkgever regelde Accent lange tijd de ICT-infrastructuur. Destijds had ik regelmatig contact met Wim Behage, die daar overigens ook een tijdje mijn collega was. Inmiddels kennen Wim en ik elkaar al ruim twintig jaar. Hij benaderde mij ook voor deze baan en ik heb, tot op de dag van vandaag, geen spijt dat ik daar ja op heb gezegd. Hoe fijn mijn toenmalige job ook was, het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

En uitdaging vind ik hier genoeg. Er wordt van je verwacht dat je problemen zo snel mogelijk oplost en dat je de klant behandelt als een persoon, niet als een nummer. Een mooie insteek, waarvoor iedereen zich inzet. Natuurlijk is er wel een bepaalde hiërarchie, maar die is nauwelijks voelbaar. De directeur neemt ook gewoon de telefoon op wanneer het druk is. Ik ben onderdeel geworden van een platte, ‘down to earth’ organisatie zonder gedoe en poespas. Precies zoals ik het graag zie.”

Dus dít is ICT

Enne heeft tientallen jaren ervaring in de ICT-branche. “Ik dacht dat ik wel wist wat er allemaal komt kijken bij ICT, maar in mijn nieuwe functie ging er toch nog een wereld voor mij open. Dit komt bijvoorbeeld omdat ik nu pas zie waar de servicedesk dagelijks mee te maken krijgt. Vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen, in verschillende systemen én vanuit allerlei bedrijven. Om die goed en snel te kunnen beantwoorden, moet je echt getalenteerd zijn. Petje af!”

Elke werkdag een verrassing

Als Service Manager leidt Enne onder meer de servicedesk in goede banen. “Ik bewaak de werkdruk en zorg dat elke collega goed in zijn of haar vel zit. Indien nodig, regel ik ook dat zeer complexe vragen direct bij de juiste personen terechtkomen. Dan fungeer ik dus als schakel tussen de servicedesk en de techneuten. En in sommige gevallen ben ik ook de verbinding naar de klant. Dan zorg ik voor een vertaling van wat de klant wil, naar de techneut én evalueer ik het project. Die afwisseling vind ik heerlijk en houd mij scherp.

Überhaupt variëren mijn werkdagen enorm. De ene dag gaat alles z’n gangetje, terwijl de andere dag een storing ontstaat, waarvoor je direct alles op alles moet zetten om die zo snel mogelijk op te lossen. Ik vind het interessant dat ik van tevoren niet weet hoe mijn werkdag eruitziet en dat ik word uitgedaagd om snel te anticiperen.”

Nieuw projectmanagementsysteem

Op dit moment ontwikkelt Enne een nieuw projectmanagementsysteem. “Continu innoveren is karakteristiek voor Accent. Kunnen we efficiënter werken dan we op dit moment doen? En kunnen we klanten nog beter bedienen? Dat merken we op en dan regelen we het. Zo zorgt het nieuwe projectmanagementsysteem, dat op dit moment in de afrondfase zit, ervoor dat we intern nog beter op de hoogte zijn van álle ontwikkelingen bij een specifieke klant.

Neemt een klant contact op voor een bepaalde vraag? Dan hebben we op dit moment natuurlijk al direct inzicht in allerlei essentiële informatie. Maar met het nieuwe systeem wordt dit nóg uitgebreider. Hierdoor zien we niet alleen wát er speelt, maar bijvoorbeeld ook wie waarbij betrokken is. Het resultaat? Klanten die minder vragen hoeven te beantwoorden en die sneller worden geholpen. De uitkomst waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!”

ICT talenten

Werk jij in de ICT of droom je hiervan? Neem gerust contact met ons op. Voor echt talent is er bij ons altijd plek!

Accent collega en Service Manager Enne Buikema.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn