Gewoon Maikel

25-01-2023

De servicedesk is misschien wel het bekendste én belangrijkste deel van onze dienstverlening. Heb jij een probleem met, of vraag over jouw software? Dan staan onze servicedeskmedewerkers altijd voor je klaar. Zo ook Maikel de Valk! Als Servicedesk Medewerker en ICT Specialist is hij namelijk dé aangewezen persoon om jou verder te helpen met jouw vraagstuk. Maar is Maikel in zijn privéleven ook zo’n probleemoplosser? En wat maakt volgens hem zijn functie elke dag uitdagend? Hij vertelt het allemaal in dit interview. Lees snel verder! 

Van computerspelletjes tot ICT  

Van kinds af aan wist Maikel al dat hij later de wereld van computers in wilde. Naarmate hij ouder werd, werd zijn interesse in computers alleen maar groter. Hoe deze interesse ontstond? Dat is een bijzonder verhaal: “Als kind bracht ik een lange periode door in het ziekenhuis. Dat ziekenhuis had toen nét nieuwe laptops aangeschaft, in die tijd natuurlijk het nieuwste van het nieuwste. Alle kinderen mochten daar gebruik van maken. Ik speelde daar veel spelletjes op en zo ontstond mijn interesse in de ICT”, vertelt Maikel. 

Via een uitzendbureau naar Accent 

Probleemoplossend? Dat is Maikel. En deze eigenschap kon hij goed inzetten tijdens zijn opleiding op het Friesland College: “Ik volgde de opleiding ICT-beheer op niveau 4. Toen ik die afrondde, ben ik gaan werken bij een uitzendbureau. Via hen kwam ik bij Accent terecht. Ik was heel blij met deze match en Accent gelukkig ook. Vorig jaar augustus boden ze mij namelijk een vast contract aan.” 

Doorgroeien en ambities 

En nog altijd heeft Maikel schik in zijn werk. Het leukste deel van zijn dag? “Op de servicedesk bellen mensen je natuurlijk met allerlei verschillende vragen en problemen. Veel van deze vraagstukken komen vaker voorbij, dus dat is eenvoudig opgelost. Het leukste aan mijn werk vind ik dan ook de complexe vragen. Grote problemen, die je niet zo makkelijk oplost. Ik zie dat als een uitdaging en daar bijt ik me dan in vast. Ik duik helemaal in de software, totdat ik een oplossing vind.”  

Of hij perfectionistisch is? “Dat valt wel mee, maar het kan uiteraard altijd beter. Binnen Accent wil ik graag doorgroeien naar de tweedelijns werkzaamheden. Dat houdt in dat ik meer vrijheid heb om de lastige vraagstukken tot op het bot uit te zoeken. Want wanneer de servicedesk het niet weet, of geen tijd heeft om zo’n vraagstuk te onderzoeken, verwijzen ze de klant door naar de tweedelijnssupport.”  

Servicedesk Medewerker en ICT Specialist Maikel de Valk

Fanatiek op kantoor én thuis 

Dat Maikel gek is op zijn werk, blijkt wel uit zijn hobby’s. Buiten kantoortijd kun je Maikel namelijk ook vinden achter zijn computer én op het voetbalveld. “Voetbal heb ik al een tijd niet meer gedaan, maar coderen doe ik dagelijks. Je zou denken dat ik in mijn vrije tijd wel klaar ben met die computers, maar nee. Het blijft interessant! Het is wat lastig uit te leggen, maar ik ben momenteel een spel aan het coderen: Warcraft 3. Ik ga dit overzetten naar een nieuwe engine. Dit houdt in dat mijn code los komt te staan van het spel. Het werkt dan een beetje anders, maar je krijgt daardoor veel meer mogelijkheden.”  

Een echte ICT-fanaat is hij dus. En wanneer hij niet aan het voetballen of coderen is, zit hij in het zonnige zuiden. “Ik heb wel iets met Frankrijk, mijn vriendin woont daar namelijk! In mijn vakanties bezoek ik haar, ze woont vlakbij Parijs – een mooie regio dus. Mijn Franse taal? Daar werk ik nog aan, haha. Eigenlijk had ik dat vroeger op school niet moeten laten vallen, daar heb ik nu wel spijt van. Toch probeer ik dat weer op te pakken. Inmiddels kan ik het redelijk goed verstaan, alleen praten is nog lastig.”  

Kom in contact met Maikel  

Heb jij nou zo’n ICT-probleem waar Maikel zich in kan vastbijten? Neem dan contact op met onze servicedesk

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn