Gewoon Raoul

25-01-2022

Gedrevenheid is een karaktereigenschap die we graag bij onze collega’s zien. Doorzetten in lastige situaties en altijd strijden voor het allerbeste resultaat. Collega Raoul van Gogh is hier hét perfecte voorbeeld van. Is er een probleem binnen de ICT-omgeving van één van onze klanten? Dan pakt hij dit op, zet hij zijn schouders eronder en laat hij het pas los wanneer het volledig is opgelost. We gingen met hem in gesprek over waar zijn gedreven instelling en passie voor ICT vandaan komen. 

Back to the nineties  

Affiniteit met ICT heeft Raoul al van kinds af aan. Raoul: “Ik was vroeger altijd al druk bezig met elektronica, zoals televisies en radio’s. En toen ik rond 1996 nog op de basisschool zat, was ik niet weg te slaan bij de computers die in sommige lokalen stonden. Ik was nog maar een jaar of elf, maar regelde zelfs de virusscanners hiervoor.

Leraren hadden al in de gaten dat ik wist waar ik mee bezig was en lieten mij gewoon mijn gang gaan met mijn diskettes, waarop destijds updates voor de virusscanners stonden. De jaren daarna werd mijn plan voor de toekomst steeds concreter: ik beliep een pad dat mij naar de IT-wereld bracht.” 

Van onderwijs naar commercieel 

Sinds 2018 werkt Raoul bij ons als ICT-specialist. “Hiervoor werkte ik ruim twaalf jaar als systeembeheerder in het voortgezet onderwijs in Drachten. Destijds was ik zelf klant van Accent. Die samenwerking verliep erg prettig en ik had regelmatig contact met de toenmalige directeur. Dus toen ik op een gegeven moment toe was aan een nieuwe uitdaging, had ik een passende werkplek vrij snel gevonden. 

Na een goed gesprek met directeuren Eduard en Wim besloot ik het onderwijs te verlaten voor de commerciële wereld. Iets totaal anders, en daarom juist leuk. Ik werk voor allerlei klanten: van kleine bedrijven tot hele grote met honderden medewerkers. Ook de branches verschillen, dit maakt mijn werk erg divers en uitdagend.” 

Gewoon een goede werkplek 

Raoul vertelt dat zijn brede functietitel goed past bij de verschillende werkzaamheden waarvoor hij verantwoordelijk is. “Als ICT-specialist pak ik zowel tweedelijns- als derdelijns vraagstukken van klanten op. Hierbij moet je denken aan de wat complexere incidenten. Maar ook bij nieuwe projecten, zoals een nieuwe serveromgeving, ben ik nauw betrokken. Zo houd ik in de gaten of alle omgevingen via een bepaalde standaard worden gebouwd. Zodat we altijd de gewenste kwaliteit leveren én mijn collega’s van de servicedesk altijd te maken hebben met dezelfde, gestandaardiseerde instellingen. 

Verder ben ik gespecialiseerd in System Center Configuration Manager (SCCM): een softwareproduct van Microsoft. Dit betekent in de praktijk dat ik applicaties en devices van klanten beheer, distribueer en monitor. Ook pak ik bijvoorbeeld projecten op waarbij alle devices binnen één organisatie geüpgraded moeten worden naar een bepaalde Windows-versie. Daarnaast komt er ook Microsoft Intune bij kijken, waarmee ik mobiele telefoons en iPads vanuit een centrale omgeving beheer. Met SCCM en Intune kan ik klanten garanderen dat alles rondom hun werkplek en mobiele devices goed en veilig is geregeld. Gewoon een goede werkplek dus!” 

Opgeven is geen optie 

In zijn vrije tijd is Raoul naast een echte familieman ook een gedreven sportman. “Ik ben grootgebracht met sport. Van nature ben ik een schaatser en ik zwem al mijn hele leven. Ook ben ik inmiddels ruim tien jaar lid van vereniging AV Impala in Drachten en doe ik actief mee aan triatlons. Hierbij ga ik altijd tot het uiterste. Zo kwam ik tijdens een triatlon op Ameland als tiende uit het water. Honderden deelnemers liet ik achter mij terwijl ik op de fiets stapte. 

Totdat ik mijn zadel verloor tijdens een valpartij. Er waren twee opties: niets doen en stoppen met de wedstrijd óf alles eraan doen om toch door te kunnen. Ik koos voor nummer twee. Hup langs de fietsenmakers (de eerste was dicht) in het dorp en repareren dat zadel! Niet opgeven, maar doorzetten en zo snel mogelijk aansluiten bij de wedstrijd. Winnen lukte natuurlijk niet meer, maar tijdens mijn inhaalrace passeerde ik alsnog een behoorlijk aantal deelnemers. En zo was het toch nog een leuke wedstrijd!” 

Gedreven collega’s en werkgever  

Zijn gedreven karakter kan Raoul goed kwijt in zijn functie én deelt hij met een aantal collega’s. “Door de jaren heen beoefende ik allerlei sporten: windsurfen, voetbal, korfbal, tennis, wielrennen, noem het maar op. Het mooie hieraan is dat je allround wordt, je krijgt een aanleg voor andere sporten. Zo ga ik al een aantal jaar met Accent-collega’s op skireis! Een middagje SnowWorld was voldoende om de piste op te kunnen. En met een ander Accent-groepje doe ik regelmatig mee met virtuele fietswedstrijden, waarbij we vanuit huis online tegen elkaar fietsen! 

Het is leuk samenwerken met collega’s die net zo fanatiek zijn als ik. In sport wil ik steeds beter worden en op het werk wil ik altijd de beste oplossing voor de klant bieden. Daarom zit ik zo op mijn plek in de no-nonsens werkomgeving van Accent. We zorgen altijd voor een oplossing en problemen worden snel verholpen. Nooit opgeven en geen tijd verspillen aan ellelange, kostbare rapporten zoals je bij sommige ICT-bedrijven ziet. Gewoon zo snel mogelijk een stabiel en kwalitatief platform creëren zonder poespas!” 

Vrijblijvend kennismaken? 

Wil jij ook samenwerken met een gedreven ICT-partner, die áltijd voor de beste oplossing voor jouw organisatie gaat? Neem dan gerust contact met ons op. We leren je graag beter kennen!

Gewoon Raoul over zijn passie voor sport.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn