Gewoon Sandra

22-02-2022

Sinds 2016 is ze al onderdeel van onze ‘werkfamilie’, zoals ze ons zelf omschrijft. We hebben het over Sandra Korb: directiesecretaresse & office manager, hobbyfotograaf én zonnetje binnen onze organisatie. Oh en niet te vergeten: dochter van een autoverkoper. Dus dat halfuurtje rijden – met de radio op vol volume – vanaf haar woonplaats Leeuwarden naar ons bedrijf in Sneek, is voor haar een mooi begin van de dag. Wie de vrouw achter de camera verder is? En waarom ze het al bijna zes jaar bij ons volhoudt? Dat vertelt ze je natuurlijk liever zelf! 

Gespot op beeld

‘Dáár moet ik werken’, is wat Sandra dacht toen ze een video van Accent zag. Sandra: “Directeur Wim vertelde in dit filmpje uitgebreid over de ICT-oplossingen die het mogelijk maken om altijd en overal te kunnen werken. Zijn krachtige persoonlijkheid en wat hij vertelde, sprak mij direct aan. Er stond op dat moment geen vacature online, maar dat weerhield het uitzendbureau waarbij ik zat niet om toch gewoon even te bellen. 

En alsof het zo had moeten zijn, waren ze nét op zoek naar iemand zoals ik. De directeuren, met name Wim, kregen het steeds drukker en konden wel iemand gebruiken ter ondersteuning. Al snel maakten we kennis en na een heel fijn gesprek werd ik aangenomen.” 

Van kunst naar ICT

“Of ik altijd al droomde van een functie in de ICT? Niet per se. Ik ben opgevoed door een moeder die altijd bezig was met kunst en ik studeerde zelf aan de kunstacademie. Tekenen en kunstgeschiedenis vond ik altijd al leuk en ik verwachtte dat ik ooit interieurarchitect zou worden. Vanwege gezondheidsredenen maakte ik de opleiding helaas niet af, maar creatief ben ik nog steeds. 

Zo besteed ik mijn vrije tijd het allerliefst aan fotograferen. Samen met mijn man, ook IT’er, die ik al sinds 1996 ken en waarvoor ik ooit als tiener Hellevoetsluis inruilde voor het mooie Leeuwarden. Hij fotografeerde in zijn jeugd trouwens militaire vliegtuigen. Een fenomeen wat ik niet goed kende maar direct interessant vond, dus dat hebben we ook een tijdje gedaan. Maar eigenlijk maak ik van alles foto’s: van mijn twee Bengaalse katten, architectuur, vogels en als favoriet mooie landschappen!” 

Geen typemiep

Inmiddels werkt Sandra al heel wat jaren ín de automatiseringsbranche of mét automatiseerders. “Ik begon ooit bij een accountantskantoor, waar ik onder meer werkte op de helpdesk en hielp bij de transitie naar de cloud. Ook ben ik bijvoorbeeld telefoniste en receptioniste geweest bij een internationaal IT-bedrijf. En later secretaresse, werkvoorbereider en planner bij een lokale netwerkleverancier met eigen datacenter. Op deze manier kreeg ik altijd wel wat mee van de techniek.  

Deze achtergrond helpt erg in mijn huidige functie. Vanuit mijn rol in het ISO-team moet ik onze digitale omgevingen begrijpen en het is ook handig bij het notuleren tijdens vergaderingen. Ik ben absoluut geen ‘typemiep’, ik wil altijd begrijpen wat ik doe. En collega’s vinden het ook fijn dat ik overal over mee kan praten. Dit mannenwereldje ligt me sowieso wel. In het begin is het misschien even wennen, maar je moet gewoon door sommigen heen prikken. Uiteindelijk zijn het allemaal mannen met een klein hartje!” 

Perfectionistisch van jongs af aan

“Ik zeg altijd ‘als niemand anders het doet, dan doe ik het’. Dit klinkt veel minder leuk dan dat het is. Het is júíst leuk, hierdoor doe ik naast mijn secretariële taken echt van alles. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkzaamheden rondom ISO, rapportages maken voor klanten, contractbeheer, vanuit de PV onze collega’s in het zonnetje zetten, organiseren van bedrijfsactiviteiten, facilitaire zaken en tegenwoordig ben ik ook lid van onze personeelsvertegenwoordiging. Geen één dag is hetzelfde, dus ik kan mij ook niet altijd voorbereiden. Natuurlijk probeer ik dit wel, ik ben namelijk een echte planner. Maar dan plan ik ongeveer een halve dag, de rest is een verrassing! 

Net als andere collega’s neem ik ook regelmatig de telefoon aan. Dit doet mij weer denken aan mijn werk als telefoniste. Ik wil graag dat anderen zich gehoord voelen en blij zijn. Als ik iemand werk uit handen kan nemen, is mijn dag al goed. Dit is iets wat in mij ingebakken zit en wat er waarschijnlijk nooit meer uitgaat. Ik ben overigens ook een echte perfectionist. Bij mij als jong meisje werd al opgemerkt dat ik bijvoorbeeld mijn schoolspulletjes altijd netjes geordend op mijn bureautje had liggen. De reacties daarop zal ik nooit vergeten en zo ben ik nog steeds.” 

Werkfamilie

Wanneer we Sandra vragen waarop ze trots is in haar werk, is het antwoord heel simpel. “Alleen al dat ik werk bij Accent maakt mij trots. ‘Gewoon eerlijke ICT’ is niet alleen een slogan, het ís echt zo. Neem bijvoorbeeld Wim: dit is niet iemand die praat om het praten. Hij zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt. Geen gedoe of poespas. En dit geldt eigenlijk voor iedereen binnen de organisatie. 

Ik vind het mooi om te zien dat we allemaal voor honderd procent achter ons werk staan. En dat we klanten én elkaar altijd op de beste manier willen helpen. Ik kan enorm genieten van en trots zijn op wat we samen neerzetten en hoe we groeien. Daarom noem ik ze ook altijd mijn werkfamilie!” 

Ook werken in de ICT?

Werk jij al in de ICT of droom je hiervan? En lijkt het je wel wat om onderdeel te worden van onze gezellige werkfamilie? Neem dan vooral contact met ons op! 

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn