Gewoon Wendy

27-12-2022

De kant van de financiële administratie, daar rolde ze zó in. En ook de uitdaging op de administratieafdeling van Accent kwam zomaar op haar bord vallen. Wendy van der Wal is nou eenmaal een bezige bij, dus pakte ze deze kans met beide handen aan!  

Wat ze nou zo leuk vindt aan het werken bij Accent? En wat haar buiten werktijd bezighoudt? Daar vertelt ze alles over in dit interview!  

Afwisseling

Via een kennis bij een uitzendbureau werd Wendy benaderd voor een baan bij Accent. Ze vertelt: “Mijn man is zzp’er, ik regel veel van zijn administratieve zaken en had daardoor al veel ervaring op dit vlak. In die tijd zei ik ook mijn vorige baan op. Op zoek naar een nieuwe uitdaging was ik nog niet echt, deze kans kwam zo op mijn pad.” 

Het leukste aan haar baan vindt Wendy de afwisseling. “Ik werkte eerder voor wat kleinere bedrijven – een jachtbedrijf en een autogarage. Het is leuk om nu voor een groter bedrijf bezig te zijn, zo heb je meer contact met mensen en is er in een dag meer afwisseling. Daar houd ik van: ik kan niet de hele dag hetzelfde doen.” 

Blijven doorleren 

Dat Wendy van afwisseling houdt, zien we terug aan haar bedrijvigheid. Daarnaast is ze ook nog eens enorm leergierig. Sinds ze bij Accent werkt, heeft ze al twee opleidingen afgerond! Wendy vertelt: “Voor de zomer rondde ik de BKB (Basis Kennis Boekhouden) af en vorige maand deed ik examen voor de Basis Kennis Calculatie. Omdat ik de administratie eigenlijk inrolde, ben ik heel dankbaar en blij dat Accent mij steunt door al deze opleidingen. Wat normaal een systeem voor mij doet, leer ik nu zelf te doen. Dat is heel interessant!” 

En ze heeft de smaak te pakken! “Het beviel me heel goed om weer te studeren, het ging beter dan verwacht! Daarom start ik volgend jaar met de cursus Moderne Bedrijfsadministratie.” 

De natuur in

Waar Wendy buiten kantoortijden te vinden is? “Ik wandel veel. Ik trek er graag op uit met mijn hond Pukky en ik vind het heerlijk om lekker de natuur in te gaan. Maar ook zonder hond wandel ik veel: zo heb ik bijvoorbeeld al een aantal wandelmarathons gelopen. Eén van deze marathons is de Sneekermeer Marathon, een erg mooie route. Zo’n lange afstand, daar ben je wel acht uur mee bezig. Ik heb het één keer binnen die tijd gered, maar dan moet je wel de perfecte omstandigheden hebben: geen regen, niet te warm, niet te veel wind – dat tref je in het noorden niet zo vaak. 

Naast het wandelen vind je mij in het weekend vaak langs de autocrossbaan. Het is de grote hobby van mijn man en onze twee zonen van negentien en zeventien. Mijn dochter van dertien en ik staan dus geregeld in het weekend langs de kant om hen aan te moedigen! En als we dan een keer een weekend vrij hebben? Dan pakken we de camper en gaan we een nachtje weg. Heerlijk is dat, die vrijheid.” 

Wendy met haar hond Pukky

Warm welkom 

Hoe Wendy het vindt om tot één van de weinige vrouwen in het bedrijf te horen? “Ik ben het wel gewend. In het jachtbedrijf en de autogarage waren er ook niet veel vrouwen – ik vind dat helemaal niet erg. Natuurlijk helpt de sfeer van Accent enorm: het is een bedrijf waar je jezelf snel welkom voelt. Als collega’s geven we elkaar altijd het gevoel dat we er niet alleen voorstaan, dat is fijn. We helpen elkaar en kloppen altijd bij elkaar aan voor vragen, dat kan niet in ieder bedrijf.” 

Wil jij ook zo’n warm Accent-welkom? Kijk dan eens naar onze vacatures!  

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn