Sanders leven staat in het teken van techniek. Want dát boeit hem in de breedste zin van het woord. Software, hardware – deze handige Harry weet zich overal raad mee! Geen wonder dus dat hij bij Accent zo op zijn plek zit. En geen wonder dat wij zó blij met hem zijn.
Hoe hij bij ons terecht kwam? En wat hem bezighoudt buiten werktijd? Daarover vertelt hij alles in dit interview. Lees dus snel verder om Sander (nóg) beter te leren kennen.
Mee met de moderne wereld
Inmiddels noemt hij zichzelf een allrounder, maar vroeger was hij een échte expert in de traditionele telecom. Zo’n twintig jaar geleden begon Sander in het vak, maar telecom veranderde met de komst van de cloud en zo ook Sanders werk. Hij vertelt: “Ik was expert in Alcatel telefooncentrales en volgde opleidingen door heel Europa. Ik wist er alles van! Maar de wereld verandert en techniek moderniseert. Je kunt dan niet blijven stilstaan, je moet daarin mee. En dus gooide ik het roer om. Ik begon bij een ander bedrijf: hier was ik minder met techniek bezig, maar meer met de commerciële en organisatorische werkzaamheden.”
Terugkeer naar Accent
“Dat vond ik een tijdlang leuk, tot ik de techniek begon te missen. Daarom keerde ik terug naar de ICT. Tijdens mijn opleiding in Sneek liep ik stage bij Accent dus ik kende het bedrijf al goed. Ik besloot ze maar eens te bellen: nee had ik, ja kon ik krijgen. Telefonie had in die tijd nog geen prominente rol bij Accent, maar dat kon ik voor ze opzetten. Al die kennis had ik in huis”, vertelt Sander.

Drie in één
Dat Sander een échte duizendpoot is, blijkt wel uit zijn takenpakket. “Eigenlijk heb ik drie functies in één: consultancy, programmering en projectbegeleiding. Ik houd van die diversiteit, maar wanneer een bedrijf groeit, moet je keuzes maken. Je kunt niet alles zelf blijven doen – dat is gewoon te veel. Met de komst van Arcus IT verandert dan ook mijn rol. Zo ga ik mij de komende periode vooral richten op de organisatie: hoe gaan wij onze vestigingen samenvoegen tot één landelijk opererend team?”
Waar hij momenteel de meeste voldoening uithaalt? “Het sparren met de klanten. Samen een probleem identificeren en dan met mijn team op zoek naar de beste oplossing. Als dan na oplevering blijkt dat de klant tevreden is, dan word ik daar écht blij van.”
Handen uit de mouwen
Maar Sander is niet alléén handig met ICT. In zijn vrije tijd steekt hij namelijk graag zelf de handen uit de mouwen. Waar hij dat doet? Sander vertelt: “Zeven jaar geleden begon ik bij Accent. Een jaar later kochten mijn vrouw en ik de voormalige school in Beetsterzwaag. Dit gebouw uit 1921 ben ik helemaal aan het renoveren met duurzame en moderne technieken. Ik doe alles zelf, het hele project van A tot Z – behalve de buitenmuren. Zo heeft het de uitstraling van een klassiek, oud gebouw, met modern comfort.”

Opgegroeid op de boerderij
Techniek in de breedste zin van het woord dus. Maar waar komt die binding met techniek nou eigenlijk vandaan? “Mijn opa had een boerderij, daar bracht ik een groot deel van mijn jeugd door. Als boer moet je oplossingsgericht zijn, alles gaat namelijk een keer kapot en het werk op de boerderij moet doorgaan. Ik zag hoe mijn opa iemand inhuurde om bijvoorbeeld zijn tractor te repareren. Als kleine jongen dacht ik toen: dat moet ik toch ook kunnen?
Tot op de dag van vandaag probeer ik alles wat stuk gaat eerst zelf te repareren. Kapot is het toch al! Daarom herken ik mezelf ook niet in de wegwerpmaatschappij. Ik investeer dan ook liever wat meer in goede kwaliteit, zodat ik er langer mee doe. Zo is mijn telefoon bijvoorbeeld al ruim vier jaar oud.”
Toekomstplannen
Wat Sander voorziet voor de toekomst? “De komende jaren ben ik nog druk met ons huis. Dat is een tienjarenplan, waarvan ik nu op de helft ben. Toch sluit ik niet uit dat ik in de toekomst ook meer ga doen met de energietransitie – zakelijk of privé. Ik vind dat namelijk erg interessant. Ook sluit ik niet uit dat we op een zakelijk niveau domotica steeds meer combineren met ICT. Misschien ontwikkelen we met Arcus IT wel een zorgdomotica-afdeling, waar we software en hardware combineren!
Die twee combineren, dat doe ik trouwens al”, grapt Sander. “Want wanneer er op kantoor iets kapot is, of aangelegd moet worden, dan schakelen ze mij daarvoor in!”
Schakel Sander in
Heb jij een project waar Sander al zijn kennis, expertise én passie voor de techniek in kwijt kan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We sparren graag samen over de mogelijkheden.