Herkent u deze 5 uitdagingen bij de implementatie van Microsoft Office 365?

13-03-2018

U werkt samen in een team, maar ook steeds vaker buiten kantoor. Hoe organiseert u dan alle software en documenten? Zonder dat u telkens weer opnieuw applicaties moet installeren en documenten deelt via de mail? Microsoft Office 365 is de oplossing. Alles staat in de Cloud en u werkt altijd met de laatste versie. Maar doet u dit wel efficiënt? Wij zetten vijf uitdagingen op een rij.

Wat is Microsoft Office 365?

Een volledige oplossing die het beste uit Office 365, Windows 10 Enterprise én Enterprise Mobility + Security samenbrengt in één pakket. U werkt daardoor veilig én samen. Het is namelijk ontworpen voor teamwork. Alles is visueel aantrekkelijk vormgegeven en voor iedereen gebruiksvriendelijk vanwege de intelligente apps.

U als eindgebruiker bent de sleutel tot succes

Met Office 365 is veel mogelijk, maar met het simpelweg implementeren van deze software bent u er nog niet. Het is belangrijk om de digitale werkplek goed in te richten én dit te waarborgen. Herkent u de volgende uitdagingen?

1. Heeft u inzicht in uw eigen infrastructuur?

Breng voor de implementatie uw infrastructuur goed in kaart. Want zonder inzicht loopt u het risico dat u nog niet klaar bent voor het werken in de Cloud of dat de IT architectuur onvoldoende schaalbaar is voor uw toekomstplannen. Heeft u alles in kaart gebracht, dan weet u precies waar u aan toe bent en weet u bijvoorbeeld zeker dat uw systeem Microsoft Office 365 aan kan zónder dat de systemen trager werken.

2. Ziet u de implementatie als een IT-vervangingproject?

Dan loopt u mogelijk kansen mis, want Microsoft Office 365 leent zich namelijk uitstekend voor inzet bij organisatiedoelstellingen. En wanneer ook uw medewerkers op de hoogte zijn, creëert u draagvlak voor succes. Begin daarom met het inventariseren van de wensen bij iedereen. Waar willen zij de nieuwe technieken voor gebruiken?

3. Weet u welke data u moet migreren?

Neem daarom niet zomaar alle data over, maar blijf kritisch. Kijk naar de juiste versies en zorg dat deze meegaan in de migratie. Migreer niet verouderde bestanden, waardoor de datakwaliteit achteruitgaat en uw medewerkers gefrustreerd raken.

4 Neemt u ook mobiel mee in uw plannen?

Alles is geregeld voor de PC en browsers, maar u vergeet mobiel. En dat terwijl bijna iedereen tegenwoordig een mobile device heeft waar hij of zij ook mee werkt. Heeft u al eens aan een mobiele strategie gedacht? Zo benut u alle elementen van Office 365 en creëert u tot wel 70% meer toegevoegde waarde.

5 Ziet u door de bomen het bos niet meer?

De mogelijkheden lijken eindeloos en omdat het de nieuwste technieken betreft, zet u het liefst alles in. Maar heeft u alles wel nodig? Bij punt twee gaven wij al aan dat u moet uitgaan van de gebruikersmotieven en de doelen van de eindgebruiker. Focus daar op om het maximale voor uw organisatie uit Office 365 te halen.

Heeft u hier nog vragen over? Of wilt u dat wij met u meedenken op organisatorisch niveau bij de implementatie van 365? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn