Hoe kies je het juiste Microsoft 365-abonnement?

13-04-2021

Microsoft 365, Office 365, Business, Premium, Enterprise: het aanbod van Microsoft is ruim en de naamswijzigingen in 2020 maken het je niet bepaald gemakkelijker. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

Microsoft 365-abonnementen
Als organisatie heb je in ieder geval een zakelijk abonnement nodig, alleen deze mogen namelijk voor commerciële doeleinden gebruikt worden volgens de voorwaarden van Microsoft. Dit betekent dat je twee hoofdabonnementen overhoudt: Premium of Enterprise. Om hier een goede keuze in te kunnen maken moet je jezelf een aantal vragen stellen. Hoe veel gebruikers hebben een licentie nodig? Welke apps wil je gebruiken? Hoeveel bestandsopslag is wenselijk? En in welke mate wil je je software beveiligen?

Business Premium of Enterprise
Het grootste verschil tussen Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365 Enterprise zit in het maximaal aantal gebruikers. Business Premium kent namelijk een limiet van 300 gebruikers. Dus als jouw organisatie meer medewerkers in dienst heeft, is de keuze makkelijk. Maar als je wél in de categorie ‘minder dan 300 medewerkers’ valt, is het iets complexer. In dat geval zijn dit de grootste verschillen:

Microsoft 365 Business Premium Microsoft 365 Enterprise E3 of E5
Maximaal 300 gebruikers Onbeperkt aantal gebruikers
Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access en Publisher
50 GB opslaglimiet per postvak in Outlook 100 GB opslaglimiet per postvak in Outlook
1 TB opslaglimiet per gebruiker in OneDrive Onbeperkt opslaglimiet per gebruiker in OneDrive
Alleen gebruik van de online diensten Zowel online als lokaal toegang tot diensten
Geen koppeling mogelijk met CRM/ERP- of andere bedrijfssoftware Wel koppeling mogelijk met CRM/ERP- of andere bedrijfssoftware
Geen beschikking over beveiligingsoplossingen Volledige beschikking over beveiligingsoplossingen.
Niet mogelijk om groepen gebruikers verschillende rechten, beveiligingsinstellingen en/of gebruikersvoorkeuren te geven. Wel mogelijk om groepen gebruikers verschillende rechten, beveiligingsinstellingen en/of gebruikersvoorkeuren te geven.
Kan en mag niet in een gevirtualiseerde werkplekomgeving gebruikt worden, zoals een VDI of SBC omgeving. Kan en mag in een gevirtualiseerde werkplekomgeving gebruikt worden, zoals een VDI of SBC omgeving.

Beveiligingsoplossingen Microsoft 365 Enterprise
Eén van de verschillen tussen Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365 Enterprise is dat je bij de laatste wél de volledige beschikking hebt over beveiligingsoplossingen. Maar wat betekent dit nu in de praktijk? Met de security van Microsoft 365 Enterprise kun je:

  • Cyberaanvallen detecteren en netwerkverkeer scannen op verdachte activiteiten;
  • Wachtwoorden, apparaten en bedrijfsdata beter beveiligen;
  • Bij verlies of diefstal van apparatuur op afstand vertrouwelijke gegevens wissen;
  • Een two-factor-authentication inschakelen;
  • Gemakkelijker voldoen aan wet- en regelgeving.

ICT advies
Liever even sparren over het maken van de juiste keuze? Of soepel overstappen naar een ander Microsoft 365-abonnement? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn