Is Cloud computing een hype of een feit?

12-10-2017

‘Cloud’, een woord dat u steeds vaker hoort of leest. Cloud computing is het via het internet beschikbaar stellen van computerservices. Denkt u bijvoorbeeld aan hardware, software, servers, opslag, databases, netwerkfuncties en veel meer. De data en applicaties staan beveiligd in de Cloud. Het grote voordeel is dat u alleen maar hoeft te doen waar u goed in bent: uw werk. De applicaties, licenties, infrastructuur, beveiligingsmaatregelingen, updates, back-ups en nog veel meer worden namelijk voor u geregeld.

U werkt al in de Cloud

Waarschijnlijk maakt u al gebruik van Cloud computing, maar bent u zich hier niet zo van bewust. Maakt u gebruik van online services voor het bewerken van documenten, het opslaan van bestanden of bijvoorbeeld het versturen van uw e-mail? Dan wordt dit mede mogelijk gemaakt door Cloud computing. De Cloud is zeker niet nieuw, het is een technologie die we steeds vaker omarmen. Accent biedt al ruim 15 jaar de Cloud als dienst aan en heeft hierin een grote expertise opgebouwd.

Geniet van alle mogelijkheden

Het gaat om het gebruik en niet om het bezit. U wilt wel van alle mogelijkheden genieten – de diensten, software, capaciteit en infrastructuur – maar heeft geen ruimte voor enorme computerruimtes. U betaalt voor het gebruik en hoeft niet meer te investeren in hardware waar u dan weer software voor moet installeren.

Voordelen Cloud computing

We zetten voor u de belangrijkste voordelen van Cloud computing nog eens op een rij:

  • De Cloud is goed schaalbaar, wat leidt tot lagere kosten;
  • Minder apparatuur, minder energieverbruik én weer lagere kosten;
  • U kunt direct aan de slag;
  • Verhoogd de productiviteit;
  • Het is overal en altijd beschikbaar, hierdoor bent u niet meer kantoor gebonden.

Wie bezit uw data?

Een goede vraag. Wees altijd waakzaam als u uw bedrijfsgegevens aan een leverancier ‘geeft’ en verdiep u in de afspraken die u maakt. Weet u waar uw data staat of wat er gebeurt als u stopt met uw dienst? En het belangrijkste natuurlijk, is alles te allen tijde goed beveiligd? Blijf daarom altijd kritisch.

Private Cloud of public Cloud?

Wat is dan het verschil? Een public Cloud is een gedeelde infrastructuur. De externe provider, zoals bijvoorbeeld Accent, bezit de fysieke hardware. Wij beheren en onderhouden dan voor u de Cloud. Zo hoeft u hier niet zelf in te investeren, wat het een passende keuze maakt voor veel kleine tot middelgrote bedrijven.

Een private Cloud is exclusief voor u ingericht. Uw Cloud omgeving wordt op dat moment gehost vanuit uw bedrijf of in het datacenter van bijvoorbeeld Accent. Kiest u voor een datacenter, dan weet u dat uw gegevens altijd goed beveiligd zijn, want men moet aan hoge veiligheids- én brandeisen voldoen. Host u de Cloud in uw eigen omgeving? Dan bent u afhankelijk van de beveiliging van uw eigen kantoorpand.

De private Cloud biedt u nog meer maatwerk, controle en beveiliging in vergelijking met de public Cloud. Dit maakt het een passende keuze voor grotere bedrijven of organisaties die te maken hebben met strenge eisen ten aanzien van gegevens en wet- en regelgeving.

Cloud computing is geen hype, maar een feit. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn