Maak kennis met Klaas Douwe van Accent Automatisering

14-11-2016

Klaas Douwe heeft de afgelopen tien jaar op projectbasis mooie opdrachten mogen uitvoeren voor Accent. “Als ik het eindresultaat zie op de werkvloer en alles draait zoals het bedacht is, ben ik echt trots.”
interview-medewerker-accent

Van systeembeheer naar procesbeheer
Begonnen als all round, zelfstandig systeembeheerder is Klaas Douwe inmiddels overgestapt naar het procesbeheer. “Ik hou me graag bezig met processen en had daar vanuit mijn vorige functie als systeembeheerder al veel affiniteit mee. Het was voor mij een logische stap om me ook bezig te gaan houden met het inrichten van processen. Het voordeel is dat ik niet alleen denk vanuit het management, maar ook vanuit de gebruiker. Het is altijd zoeken naar een oplossing die voor iedereen gunstig is. Het gaat om het vinden van de juiste balans.”

Topdesk
Op deze manier komt Klaas Douwe in aanraking met veel verschillende aspecten van bedrijfsvoering. “Samen met de klant kijk ik naar de beste oplossingen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. En dat kunnen veel verschillende dingen zijn. Van het koppelen van verschillende afdelingen en de inrichting van een call center tot een incidentmanagementsysteem en een wijzigingssysteem voor allerlei projecten. We zoeken altijd naar een structurele oplossing.“ Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de modules van Topdesk. “We beoordelen welke modules nodig zijn en kunnen zo vaak een mooie basis inrichten.”

Trots
Uiteindelijk wordt op deze manier echt het verschil gemaakt voor organisaties. “Ik ben er echt trots op als ik zie dat alles op de werkvloer draait zoals het bedacht is. Het is bijvoorbeeld leuk om te zien dat een klantcontactcentrum met 100 medewerkers mijn systeeminrichting actief gebruikt. Het geeft vooral veel voldoening als we binnenkomen in een organisatie waar nog niets geregeld is en we een compleet systeem kunnen uitrollen.”

Werken bij Accent
Om dit goed te kunnen doen is Klaas Douwe afhankelijk van het team van Accent. “We zitten met een heel team van specialisten die ieder goed zijn in hun eigen onderdeel. De samenstelling van die personen maakt dat je een team krijgt met heel veel verschillende mensen die allemaal een eigen visie hebben. Dat klikt goed en is leuk om mee samen te werken. En we hebben elkaar ook echt nodig.”

De samenwerking is soepel en er heerst een open en vrije sfeer. “Daardoor kan iedereen zich ontplooien. We kunnen ons focussen op wat ons het beste ligt. Daardoor ontstaan echt specialismes. Ik ben ook van mening dat je geen ICT omgeving meer kunt draaien zonder specialismes. Je kunt niet alles zelf en alles tegelijk.”

Ontspanning
Uiteraard is er naast het harde werken ook tijd voor ontspanning. “Ik sport graag. Zo heb ik 15 jaar lang 10 kilometer hardloopevenementen gelopen en daarbij diverse wedstrijden gewonnen. Daarnaast heb ik enkele keren een halve marathon en een keer een hele marathon gelopen. Ook heb ik in het verleden op districtsniveau volleybal gespeeld en doe dit nog steeds graag. Inmiddels heb ik beach volleybal ontdekt en dat vind ik zelfs nog leuker. Ook ben ik begonnen met suppen, waarbij je staand peddelt op een supboard.” Ook familie is belangrijk voor Klaas Douwe. “Ik heb een dochter van 12 die vanaf dit jaar in het voortgezet onderwijs zit!”

Maar toch laat ook de techniek hem niet los in zijn vrije tijd. “Excel is echt een liefhebberij van me, al sinds het programma uitkwam in 1995. Ik ken Excel van voor tot achter en kan ermee lezen en schrijven. Het komt tijdens het werk ook van pas, wanneer iemand een bepaald rapport nodig heeft dat niet binnen de mogelijkheden van Topdesk of het procesbeheer valt. Dan bekijk ik of we het kunnen realiseren in Excel. Als iemand een vraag heeft over het programma komen ze altijd bij mij en ik help ze graag verder!”

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn