Maak kennis met Albert Jonkman, technisch directeur en ICT professional bij Accent

06-02-2019

Op de motor naar de Noordkaap is misschien wel één van de avontuurlijkste reizen die Albert Jonkman heeft gemaakt. “Mijn soloreis naar de Noordkaap was één van de redenen waarom ik ging motorrijden, want ik zocht een manier om daar zelf helemaal naartoe te reizen. Een unieke beleving!” Naast op pad gaan met zijn motor, pakt Albert ook graag de fiets voor vakantietrips. Samen met zijn vrouw – én dit jaar ook met zijn dochtertje – trekt hij er graag op uit.

Altijd sportief

De sportiviteit van Albert is ook terug te zien in zijn werk. Hij vindt het belangrijk om collega’s positief te stimuleren en met collega Sander gaat hij één keer per week naar fitness. Begin januari is hij zelfs met een heel stel Accent collega’s op wintersport gegaan. “Dat maakt Accent een uniek bedrijf. We zijn een hecht team, tijdens het werk, maar ook daarbuiten. Het liefst met een sportief tintje. Zo faciliteert Accent hardloop- en wielrenkleding voor alle sportieve collega’s en sponsoren ze ook enkele sportclubs van de kinderen van collega’s.”

Passie voor het vak

Albert is sinds 2005 werkzaam bij Accent Automatisering, ooit begonnen als stagiair en in de loop der jaren doorgegroeid naar Technisch directeur. “Ik was altijd al met ICT bezig en thuis een beetje aan het sleutelen aan computers. Dus toen ik mocht afstuderen én blijven werken bij Accent, zat ik meteen op mijn plek. Ik maakte van mijn passie mijn werk.” Doordat een collega Accent verliet, werd Albert direct in het diepe gegooid. “Ik mocht zijn auto, maar ook zijn klantenkring overnemen. Gelukkig hou ik wel van een goede uitdaging. Dat is ook mijn kracht, ik kan met heel weinig informatie heel veel voor iemand betekenen. Meteen ook het leuke aan mijn vak! Nooit weten wat de dag gaat brengen. Daarom plan ik ook nooit, zo is er altijd ruimte voor iets spontaans. En kan ik flexibel omgaan met alles wat op mijn pad komt.”

Humor & vrijheid

In 2014 werd Albert samen met Wim en Eduard mede-eigenaar van Accent Automatisering, toen de oude directie een stap terugdeed. “Ik ben trots op wat we gezamenlijk hebben neergezet, hoe we nog steeds het ‘familiegevoel’ binnen Accent weten te behouden én onszelf continu blijven ontwikkelen. We kunnen heel hard werken, maar er is altijd ruimte voor plezier. Een goede dosis humor is onmisbaar tijdens mijn werkdag. En de vrijheid van iedereen vind ik ook belangrijk. Dat collega’s zelf verantwoordelijk zijn voor klanten die ze bedienen, zonder dat ik daar tussen moet zitten, maar ook vrijheid voor persoonlijke ontwikkelingen en het ontplooien van initiatieven.”

Combinatie tussen klantcontact en technologie

Albert geeft dagelijks leiding aan alle techneuten van Accent Automatisering, maar hij bedient ook nog steeds zijn klanten of fungeert als consultant. “Ik werk in dezelfde ruimte als mijn team en weet zo altijd wat er speelt. De combinatie van technologie en klantcontact doet mijn hart sneller kloppen. Ervoor zorgen dat mijn klanten altijd tevreden zijn.” We hebben het al vaker gehoord bij zijn collega’s, maar ook Albert geeft aan dat de diversiteit het werken in deze branche en voor Accent zo leuk maakt. “De wereld verandert snel en ICT is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ik vind het heel mooi om de nieuwste tools en ontwikkelingen toe te passen voor onze klanten en ze zo te helpen dat ze hun vak nóg beter uit kunnen oefenen.”

Heeft u nog vragen voor Albert? Of wilt u weten wat hij voor uw onderneming kan beteken? Neem dan hier contact met ons op.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn