Maak kennis met Ricardo van Accent Automatisering

08-11-2018

Ricardo Linker (ICT Professional bij Accent) uit Zuidhorn is fervent autoliefhebber en toert graag met zijn Fiat Barchetta, die hij al ruim 16 jaar heeft. Daarnaast gaat hij ook met alle plezier de lucht in, want als zijn vrije tijd het toelaat, doet hij aan modelvliegen. “Voor mij de ultieme manier om te ontspannen! Ooit hoop ik mijn eigen MLA vliegbrevet te halen, zodat ik met ultra light vliegtuigen mag vliegen.”

Back-up specialist vanaf dag één

Ricardo is sinds 2010 werkzaam voor Accent Automatisering. Destijds reageerde hij op een vacature en na een goed gesprek mocht hij direct aan de slag als back-up specialist. “Accent was bezig met de transitie van het back-up pakket en dat werd mijn eerste klus. We gingen over naar twee systemen: een online back-up pakket en een back-up pakket voor ons datacenter. Beide systemen beheer én controleer ik vandaag de dag nog steeds.” Het fungeren als back-up specialist is maar een deel van zijn takenpakket, want Ricardo is daarnaast ook tweedelijns medewerker en doet vele projecten on site bij de klant.

Nauwe samenwerking met klanten & collega’s

Zijn collega’s en goede werksfeer maken het werk zo leuk. “Ik mag ook thuiswerken, maar alleen thuiszitten is niet mijn ding. Liever werk ik samen met collega’s. Niet alleen vanwege de fijne samenwerking, maar ook vanwege de humor. En die ruimte is er bij ons op kantoor.” Ook het klantcontact is een belangrijk onderdeel voor Ricardo. “Ik los graag dingen op, dat kan een vraagstuk of probleem zijn. Het leuke aan mijn werk is dat ik niet de hele dag op kantoor zit, maar ook bij onze klanten over de vloer mag komen. Bijvoorbeeld voor een migratieproject, maar ook voor het oplossen van een storing of het neerzetten van nieuwe apparatuur. Zo leer ik de klanten beter kennen en dát maakt later onze gesprekken aan de telefoon een stuk persoonlijker.”

Continu groeien

Geen dag is hetzelfde en deze afwisseling maakt het werken in de automatisering én voor Accent zo fijn. Daar zit namelijk de uitdaging in voor Ricardo. “Ik ben altijd wel met íets bezig. En iedere dag leer je weer bij, via collega’s en natuurlijk ook scholing. De technologie groeit continu en daarmee mijn kennis ook. De kracht van Accent is dat we een heel breed bedrijf zijn, mét bijbehorende expertise. En vooral niet hiërarchisch. Onze directie zit bij wijze van spreken gewoon naast je te werken en we spreken ze gewoon aan als we vragen of suggesties hebben. Onze nauwe samenwerking op kantoor maakt dat we voor onze klanten heel snel schakelen en anticiperen.”

We nemen u graag alle zorgen voor uw ICT omgeving uit handen. Heeft u toch vragen? Dan helpen we u graag! Ricardo staat samen met een team van specialisten voor u klaar. Een keer een kop koffie of thee drinken met Ricardo, neem dan hier contact op.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn