Maak kennis met Sander van Accent Automatisering

07-04-2017

Technisch én commercieel. Die combinatie is zeldzaam, maar kenmerkend voor Sander Foekema. 18 jaar geleden als stagiair binnengekomen bij Accent en na het opdoen van veel ervaring sinds een jaar weer terug. “Het was direct vertrouwd en ik voelde me meteen weer thuis!”
interview-medewerker-accent

Adviserend en uitvoerend
Accent was in 1999 Sander’s stageadres voor zijn MTS opleiding. “Ik was thuis al veel met computers bezig geweest en kon een half jaar meelopen op de supportafdeling van Accent. Ik heb hier echt een hele leuke tijd gehad. Vervolgens ben naar de HTS in Leeuwarden gegaan en uiteindelijk terecht gekomen in het telecomvak. Ik heb hierin zowel commerciële als technische functies gehad, maar ik merkte dat juist de combinatie tussen die twee mij goed ligt. Uiteindelijk kon ik deze rol binnen gaan Accent vervullen. Ik ben projectmanager, consultant en beheerder. Mijn rol is dus zowel adviserend als uitvoerend, waarbij mijn kennisvlak voornamelijk telefonie gerelateerd is.”

Leuk
Die afwisseling is precies wat Sander leuk vindt aan zijn werk. “Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf op verschillende vlakken uit te dagen. Soms adviserend, dan weer inventariserend en op een ander moment het programmeren van een compleet systeem. Ik vind het ontzettend leuk om voor onze klanten de optimale oplossing te realiseren.”

Kracht
En juist in het vinden van die optimale oplossing ligt zijn kracht. “Veel leveranciers doen te veel aannames en dragen op basis daarvan oplossingen aan. Dat is dan een mooi systeem, maar niet precies wat de klant nodig had. Het is daarom belangrijk om eerst goed te achterhalen hoe een klant nu precies werkt en hoe hij wíl werken. Het is belangrijk om juist géén aannames te doen, zodat je echt tot een passende oplossing komt. Als het gerealiseerd is en de klant tevreden is geeft dat voldoening.’’

Accent
Het werken bij Accent is voor Sander duidelijk anders dan bij andere bedrijven. “Ik heb voorheen in organisaties gewerkt, waarin het moeilijk was om veranderingen te realiseren. Dat is bij Accent heel anders, er is echt ruimte tot ontwikkeling en dat is belangrijk in onze branche. Als je een idee hebt, kunnen we daar vrij snel beslissingen in nemen.” Toch vindt hij de werksfeer het belangrijkste in zijn baan. “Wat je ook doet, iedereen is betrokken met wie je bent en wat je doet. Ook hebben we een heel divers klantenbestand en die combinatie zorgt ervoor dat ik veel plezier en uitdaging uit mijn werk haal.”

Privé
Het harde werken houdt na werktijd niet op. “We hebben een klushuis gekocht, een oude school in Beesterzwaag. Het is een groot pand en project. Ik zoek altijd de uitdaging op en vanwege mijn brede technische interesse past dit goed bij me.” Vrije tijd is daarom spaarzaam. Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning. “Ik woon in een bosrijke omgeving en ga hier graag fietsen. Verder doe ik graag leuke dingen met mijn vrouw en twee kinderen. Ook gaan we met een aantal collega’s regelmatig fitnessen na werktijd. Dat vind ik leuk om samen te doen!”

Trots
Bij de vraag waar hij het meest trots op is, begint hij te lachen. “Ja, het is echt cliché, maar ik ben het meest trots als een klant tevreden is. Klanten komen vaak bij ons als ze ontevreden zijn over hun bestaande situatie of omdat hun ICT omgeving aan vervanging toe is. Wat de oorzaak ook is, ze komen altijd met een reden bij ons. Wanneer wij ze helpen bij het vraagstuk geeft dat veel voldoening.” Maar ook op de interne ontwikkeling is Sander trots. “We hebben afgelopen periode processen verbeterd en gezorgd voor een brede kennisdeling. Het geeft voldoening om te zien dat we op deze manier snel groeien.”

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn