Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7. Wat nu?

04-04-2019

Over een jaar (14 januari 2020) stopt Microsoft met het leveren van de gratis veiligheidsupdates en ondersteuning voor PC’s die op Windows 7 draaien. Vanaf dat moment is Windows 7 als onveilig besturingssysteem te beschouwen. Wat betekent dat voor u? Wij leggen het kort uit.

Betaalde updates tot januari 2023

Microsoft biedt zakelijke gebruikers tegen betaling nog wel ondersteuning aan voor Windows 7, maar u betaalt dan per apparaat per jaar. Deze betaalde ondersteuning loopt door tot januari 2023, wanneer het doek écht valt voor het besturingssysteem.

Windows 10 als alternatief voor Windows 7

Wat is dan een goed alternatief? Windows 10 is het antwoord van Microsoft. Het is de bedoeling dat Windows nooit meer een nieuwe versie krijgt, maar dat Windows 10 simpelweg iedere keer upgrades krijgt.

Goede voorbereiding

Het duurt nog ruim 11 maanden, maar wij willen niet dat u te zijner tijd voor verrassingen komt te staan of een gemakkelijk doelwit voor hackers wordt. Begin daarom tijdig, zodat u zeker weet dat uw applicaties compatibel zijn met Windows 10. Wij helpen u graag met een eventuele migratie.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust!

Meer nieuws

Terugkijken en vooruitblikken met Albert Jonkman
Terugkijken en vooruitblikken met Albert Jonkman
Smaakvolle kerst dankzij Zorgboerderij de Mikkelhorst
Smaakvolle kerst dankzij Zorgboerderij de Mikkelhorst
Gewoon ICT professional Sven over scripting.
Gewoon Sven
ISDN 15/20/30 verdwijnt: zo blijf jij bellen
Alles wat je moet weten over wachtwoordmanager Bitwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn