Mobiliteit op de werkvloer: het belang van veiligheid versus werkbaarheid

02-05-2019

De tijd dat werknemers iedere dag vanachter hetzelfde bureau en dezelfde computer hun werk deden, is al lang voorbij. Smartphones, laptops en tablets hebben de pc vervangen en werken doen we overal. Mobiliteit op de werkvloer brengt enorme voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit, efficiëntie en werknemerstevredenheid. Tegelijkertijd levert het ook securityrisico’s op. Hoe zorgt u voor de balans tussen veiligheid en werkbaarheid?

Bedrijfscontinuïteit waarborgen

Met de toegenomen mobiliteit en verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van privacy, staan ondernemers voor een flinke uitdaging. Om compliance, privacy en databeveiliging te waarborgen, is het noodzakelijk dat u maatregelen treft. Deze maatregelen mogen echter niet ten koste gaan van de productiviteit van werknemers. Niet alleen omdat dit de organisatie geld kost, maar ook omdat u hiermee het risico loopt dat medewerkers manieren bedenken om de beveiliging te omzeilen. Op het moment dat u de controle verliest over de beveiliging van uw data en processen, zet u als het ware de deur voor cybercriminelen wagenwijd open. Hierdoor komt de bedrijfscontinuïteit in het geding.

Het creëren van een optimale werkplek

Om de balans te realiseren tussen veiligheid en werkbaarheid, is het belangrijk dat u rekening houdt met alle facetten rondom de werkplek. Denk aan bedrijfsprocessen, bedrijfsapplicaties en (behoeftes van) medewerkers. Door uit te gaan van de specifieke bedrijfssituatie is het mogelijk om medewerkers de vrijheid te bieden die zij graag willen en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen. Breng in kaart hoe het (gewenste) applicatielandschap er uit ziet, wat de mogelijke toegangsniveaus zijn en zorg ervoor dat werkplekken centraal beheerd kunnen worden.

Strategie naar de toekomst

Mobiliteit op de werkvloer zorgt ervoor dat u sneller en efficiënter kunt werken, maar daarbij wilt u de continuïteit van uw onderneming niet in gevaar brengen door onnodige beveiligingsrisico’s. De afhankelijkheid van IT neemt toe en daarmee ook het belang van de beveiliging van data en processen. Wij helpen u graag om de optimale werkplek te creëren. Samen met u brengen we de voor- en nadelen van verschillende oplossingen in kaart en bepalen de juiste strategie naar de toekomst.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn