Live vanuit Sneek: MUZT-musicalsterren Nynke en Lars

11-04-2022

Echte sterren vind je alleen in de Randstad? Natuurlijk niet! Die bevinden zich gewoon in ons mooie Sneek, of zoals wij zeggen: Snits. We hebben het over MUZT-musicalsterren Nynke Pauluis (16) en Lars van den Bosch (17). Beiden zijn gemaakt voor het podium en de spotlights. Sinds hun elfde en twaalfde schitteren ze al op het podium van Theater Sneek en vanaf vrijdag 8 april doen ze dit tijdens Beauty and the Beast jr.! Als hoofdsponsor van MUZT konden we een kort interview met hen natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan… 

Het leven van een musicalster

Politieagent, profvoetballer, prinses of kapster: bijna alle kinderen weten wel wat ze later willen worden. Zo ook Nynke en Lars. Maar dan wel iets heel anders, namelijk musicalster. Nynke: “Zingen en dansen vond ik altijd al leuk en op de basisschool zat ik in een bandje. Rond mijn 11e wist ik zeker dat ik musicals wilde doen. Ik ging altijd met mijn ouders naar MUZT-voorstellingen en mijn oppas speelde de hoofdrol in Spamalot. Ik weet nog heel goed dat ik hem vroeg hoe ik dat ook kon bereiken.”

Lars: “Heel herkenbaar. De dochter van vrienden van mijn ouders zat ook bij MUZT, waar we als gezin met veel plezier heengingen. Ik besefte toen al dat ik dat uiteindelijk ook wilde. Toen ik klein was zong en danste ik al. Ik zat op jazzdance, had theaterlessen en deed mee aan het kindertheater.” 

MUZT Musicalopleiding

Nynke en Lars deden op hun elfde auditie voor MUZT en voelden zich gelijk op hun plek. MUZT is de musicalvooropleiding van het kunstencentrum Atrium, waar jongeren uit heel Friesland in vier jaar worden voorbereid op een toekomst in de musicalwereld. Nynke: “In die jaren leer je van alles. Natuurlijk zingen, acteren en dansen, maar ook de op- en afbouw van het decor en bijvoorbeeld het snel omkleden achter de schermen.”

Lars vult aan: “Uiteindelijk speel je voor een publiek van zeshonderd man, die je allemaal een geweldige avond wil bezorgen. De druk en adrenaline die dit met zich meebrengt, vind ik heerlijk. Ik vind het fantastisch om op het podium te staan, vooral het zingen vind ik ge-wel-dig. Ben Platt van Dear Evan Hansen is een beetje een voorbeeld voor mij. Ik droom ervan om net als hij op Broadway te spelen en héél veel mensen blij te maken. Dit is echt mijn passie. Ik wil studeren aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam en de top van de berg bereiken.” 

Nynke: “Mijn voorbeeld is Willemijn Verkaik, ik droom ervan om net als zij op Broadway te staan. Het zou fantastisch zijn als ik dit werk voor altijd kan blijven doen. Al sluit ik het ook niet helemaal uit dat ik ooit een technische studie start, bijvoorbeeld aan de TU Delft. Maar de sfeer rondom een musical is zo fijn, je doet het allemaal samen en bent trots op iedereen. Dit geeft een supergoed gevoel, dus ik ga hier heel graag nog lang mee door.” 

Beauty and the Beast jr.

In april voeren ruim zestig leerlingen de wereldberoemde Disney-klassieker Beauty and the Beast jr. uit, in de vertaling van Martine Bijl. Lars: “Hoe groter de rol, des te meer druk ik voel en hoe beter ik presteer. In deze musical speel ik Lumiere, een rol waar ik vroeger al van droomde. De Franse kandelaar is grappig, héél optimistisch en wil alles goed regelen. Dit past perfect bij mij. Alhoewel ik het ook een leuke uitdaging vind om een personage te spelen waarin ik mezelf juist niet zo goed herken.” 

Nynke sluit zich hierbij aan: “Eigenlijk is elke rol leuk, omdat je er helemaal inkruipt. In het begin zijn het alleen lettertjes op papier. Het is aan jou om die tot leven te brengen en dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Dat ik nu Disneyprinses Belle mag spelen is een kinderdroom die uitkomt. Ook al vind ik de snelle kledingwissel met die grote, gele baljurk natuurlijk wel een beetje spannend.” 

Comfortabel op het podium 

Nynke en Lars zijn tegelijk begonnen bij MUZT en spelen al een hele tijd samen in musicals. Lars: “Ik ben superblij dat ik met Nynke mag spelen, ze is een enorm talent. Als zij op het podium staat, pakt ze echt de spotlight. Het is gemakkelijk om het verhaal via haar te volgen en ze zingt de sterren van de hemel. Het is gewoon heel comfortabel samen op het podium, omdat we daarbuiten ook goede vrienden zijn.” 

Nynke vult aan: “Lars en ik kennen elkaar door en door, als goede vrienden. Hij is zo levendig en heeft een bepaalde energie waar ik erg blij van word. Hij sprankelt gewoon op het podium!” 

Een enorm trotse sponsor 

“Een beetje stil word je er natuurlijk wel van, maar ook supertrots en ontzettend enthousiast! Wie weet zijn dit wel dé Broadway-sterren van de toekomst en waren wij betrokken bij hun ontwikkeling. Hoe ontzettend bijzonder zou dat zijn? Vorig jaar namen we voor de musical The Wiz een kijkje achter de schermen en spraken twee collega’s met de hoofdrolspelers. We deelden toen een kort filmpje van de repetities waar ik zelf bij mocht zijn. Dit keer wilden we nog groter uitpakken en laten zien waar we zo trots op zijn. Verwacht in de aanloop naar de première nog meer leuke informatie over MUZT en de sterren, want we zijn nog niet klaar!”, aldus collega Sandra Korb, zelf nauw betrokken bij de samenwerking met MUZT en intussen groot fan. Ook zij is er komende vrijdag natuurlijk bij! 

Bestel nog snel tickets!

Nieuwsgierig geworden naar het bijzondere talent van Nynke en Lars? Wij wel! Meerdere enthousiaste collega’s zijn aanwezig bij de voorstellingen en kijken uit naar deze mooie musical. Ga jij met ons mee? Ze staan in april maar liefst zes keer op de planken van Theater Sneek met Beauty and the Beast jr. De kaartverkoop gaat hard, sla dus snel je slag.  

Fotografie: Margon Fotografie 

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn