Sport, cultuur en kunst

Wij zijn zeer betrokken bij de gemeenschap. Daarom zijn we trotse sponsor van sport, cultuur en kunst. Zo steunen wij Stadsschouwburg De Harmonie, Cultuur Kwartier en het Jopie Huisman Museum.

Op sportief gebied kunnen de sportverenigingen waar de kinderen van onze medewerkers actief zijn op onze steun rekenen. Daarnaast zijn wij hoofdsponsor van de jaarlijkse Santa Run in Leeuwarden, waaraan ook onze medewerkers actief deelnemen. Hiermee wordt jaarlijks een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel. In 2019 was dit Friese Stichting Stoereloer.

diensten-arrow-left

Educatie

Onderwijs is ontzettend belangrijk. We vinden het leuk en belangrijk om onze kennis te delen met de volgende generatie en mee te denken over de toekomst van educatie. Daarom participeren wij in het initiatief CodeUur en in Next Level School.

Het project Next Level School houdt zich bezig met de vraag hoe scholen er in de toekomst uitzien en wat leerlingen en leerkrachten nodig hebben om leren leuker en beter te maken. Vanuit ons ICT specialisme denken wij mee over de rol die techniek hierin kan spelen.

Met het initiatief CodeUur wil Microsoft kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken. Onze medewerkers worden gestimuleerd om zich op te geven als gastdocent, zowel binnen hun kennisgebied als daarbuiten.

Internationaal

Daarnaast geven wij micro krediet aan vele ondernemingen wereldwijd. Sinds 2008 hebben wij al meer dan 1000 leningen verstrekt om andere ondernemers en organisaties op weg te helpen. U kunt hier meer over lezen via deze link.

Partners