Breuker Telemarketing

Scharnegoutum

Als je medewerkers van de ene op de andere dag niet meer op kantoor mogen komen om telefonisch afspraken in te plannen, dan sta je als telemarketing-organisatie voor een flinke uitdaging. Lisette Breuker liet zich echter niet uit het veld slaan: “Ik heb direct Accent gebeld en gezegd: wat er ook gebeurt, we werken vanaf maandag thuis. ‘We regelen het’, was de boodschap. Dat wil je op zo’n moment horen als ondernemer”.

Maak kennis met Breuker Telemarketing

Breuker Telemarketing ondersteunt zo’n 80 organisaties bij het vullen van de agenda voor de buitendienst. “Soms gaat het om de agenda van één verkoopmedewerker, soms om een heel team. We zijn hierin vooral actief in de business to business-branche: IT-bedrijven, software, dienstverlenende organisaties en adviesorganisaties. Ons team bestaat uit 17 dames, die de hele dag aan het bellen zijn om kwalitatieve afspraken te maken voor klanten.

En toen kwam de Corona-crisis

Net als de meeste organisaties in Nederland, werd ook Breuker geconfronteerd met het verplichte thuiswerken. “Ik had al vooraf wat zaken in gang gezet om het thuiswerken te faciliteren. Toen het bericht kwam dat dit verplicht werd, heb ik Wim Behage van Accent gebeld en gezegd: wat er ook gebeurt, we werken vanaf maandag thuis. Hij zei: ‘we gaan het regelen.’ Op zo’n partner kun je bouwen in lastige situaties”, vertelt Lisette.

Niet voorzien, maar toch op voorbereid

Wim licht toe: “Laten we eerlijk zijn: wat er de afgelopen maanden is gebeurd, dat kon natuurlijk niemand compleet voorzien. Waar je wel invloed op hebt, is het constant bewaken van de continuïteit van de belangrijkste processen voor organisaties. In het geval van Breuker gaat dit uiteraard om de telefonie, maar ook om de toegang tot de belsoftware waarvan zij gebruik maken.”

Met dit als uitgangspunt heeft Accent bij de start van de samenwerking, zo’n zes jaar geleden, de complete ICT-omgeving van Breuker gemigreerd naar een nieuwe omgeving. “Vanaf dat moment lag het fundament er eigenlijk al om de mogelijkheid tot thuiswerken te faciliteren. Recentelijk hebben we een volgende stap gezet in de ontwikkeling van deze ICT-omgeving. Natuurlijk was het ook voor ons even schakelen, maar dankzij de basis die er lag, kon Breuker op stel en sprong vanuit een andere werkwijze de belangrijkste taken blijven uitvoeren”, aldus Wim.

Dat was uiteindelijk voor Lisette ook het belangrijkste: “De dames hebben op kantoor de beeldschermen en PC’s opgehaald en gelukkig konden we direct ons primaire proces blijven uitvoeren: het bellen. In dezelfde week zijn ook de ondersteunende processen ingericht, waardoor we eigenlijk vrij snel op volle kracht aan de slag konden gaan.”

Hoe dan? Zo dus!

Om goed te kunnen werken, is het belangrijk dat de belsoftware van Breuker ‘communiceert’ met de daadwerkelijke telefonieoplossing. Wim legt uit: “Ook al staat de belsoftware op de PC van de medewerkers en de telefonieoplossing in ons datacenter: deze twee moeten wel met elkaar ‘praten’ zodat medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren. Daarom hebben wij een oplossing ontwikkeld, waarin we de twee aan elkaar gekoppeld hebben. Medewerkers maken gebruik van de callflow van de applicatie en plannen hierin campagnes in. De software wikkelt dit af en deelt de benodigde informatie met de telefonieoplossing, waardoor alles mooi op elkaar aansluit en samenwerkt.”

En nu?

Ook voor Breuker waren de afgelopen maanden niet altijd makkelijk, maar gelukkig bleven veel opdrachten doorlopen én ziet Lisette sinds juni weer een stijging in de opdrachten. “De komende tijd gaan we gefaseerd weer naar kantoor, maar ik kan me ook voorstellen dat sommige medewerkers af en toe thuis blijven werken. Ik kan niet zeggen dat ik over de hele linie een duidelijke productiviteitsstijging zie, maar je merkt wel dat collega’s meer focus en rust hebben als ze thuiswerken. Vertrouwen is daarin natuurlijk heel erg belangrijk, maar dat zit bij ons wel goed. Natuurlijk missen we onze collega’s ook, dus we zijn wel blij dat we elkaar binnenkort weer vaker ‘gewoon’ kunnen zien.”

Samenwerking Accent

De samenwerking tussen Breuker en Accent duurt inmiddels al zes jaar. Lisette: “Dat is ook niet voor niets. Wij zijn de afgelopen jaren als organisatie veranderd, zowel als je kijkt naar de devices die we gebruiken als naar bijvoorbeeld ons internetgebruik. We blijven ons ontwikkelen en het is fijn om een partij te hebben die hierin meedenkt. We vragen veel van Accent, maar dankzij het koppelen van hun interne expertises komen ze altijd met een antwoord. Standaardoplossing, daar houd ik niet zo van. Maar Accent kijkt per situatie wat er nodig is om verder te komen. Dat is het leuke: we komen er altijd uit en houden elkaar scherp daardoor!”

Onze opdrachtgevers

CareX Groningen
klantcase yakult
Yakult Almere
Koninklijke Damstra Installatietechniek
Koninklijke Damstra Installatietechniek Driezum
P. de Vries Installatietechnieken Leeuwarden
Klantcase Kwant Controls: ICT door Accent.
Kwant Controls Sneek
Sappé Joure
Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.
Connecting Hands Leeuwarden
Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
CIZ Utrecht
Kanker.nl
De Harmonie Leeuwarden
VMI Group Epe
Boomsma Shipping Sneek
Akiet Automatisering Sneek
Accelent Grou
Blom Interieurs Sneek
Total Wall Sneek
Buro360 Leeuwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn