Connecting Hands

Leeuwarden

Connecting Hands begeleidt mensen met beperkingen op psychisch, verstandelijk, sociaal of fysiek vlak. Dit doet de zorginstelling in Friesland en Groningen en sinds 2007 met behulp van een ICT-infrastructuur van Accent. Oprichter Jan Stuve vertelt graag over zijn bijzondere organisatie en het belang van goede ICT.

Werken met mensen, niet vanuit het boekje

In 2004 besloot Jan voor zichzelf te beginnen. Jan: “Na jarenlang gewerkt te hebben in de zorg, waaronder in de psychiatrie en jeugdzorg, was het tijd. Tijd om het anders te doen dan hoe ik het altijd heb móéten doen. De zorg verdiende wat mij betreft meer liefde en de handjes moesten zo snel mogelijk ‘terug naar het bed’. Minder werken vanuit het boekje, meer luisteren naar de cliënt. Ieder mens is tenslotte anders.

Daarom riep ik Connecting Hands in het leven, waar de cliënt écht voorop staat. En ging ik op zoek naar zorgprofessionals met diezelfde mentaliteit. Inmiddels werken we dag in dag uit met ruim tachtig professionals voor honderden cliënten. Denk hierbij aan het bieden van ambulante zorg en beschermd of begeleidend wonen. Prachtig werk!”

Levensgevaarlijk zonder goede ICT

Werken in de zorg is niet voor iedereen weggelegd. “Je moet sterk in je schoenen staan en vooral goed kunnen relativeren. Dag en nacht klaarstaan voor een cliënt, maar tegelijkertijd onthouden dat dat wat je meemaakt niet jóúw crisis is. Hierin helpen we elkaar. We hebben korte lijnen en een centrale plek waar we regelmatig samenkomen om te lunchen of op vrijdagmiddag voor een gezellige borrel.

Als zorgprofessional moet je altijd bereikbaar zijn. Een cliënt geeft jou tenslotte het vertrouwen om zich te laten helpen. En hij of zij deelt vertrouwelijke informatie met je. Privacygevoelige gegevens moeten beschermd worden en contact moet altijd mogelijk zijn. Daarom is een goede ICT-infrastructuur onmisbaar. Werk je met honderden privacygevoelige dossiers, zonder goede ICT? Dan ben je gewoon levensgevaarlijk bezig.”

Als een zeedijk tegen dwars water

In 2007 kwam Connecting Hands in contact met Accent. “We waren niet helemaal tevreden over onze toenmalige ICT-partner en hoorden via via goede verhalen over de ICT-specialist in Sneek. Eenmaal in gesprek met Wim Behage, was er direct een klik. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak matchten we. Ik kan wel zeggen dat er door de jaren heen zelfs een vriendschap is ontstaan.

Accent is onze zeedijk tegen dwars water. We hoeven ons geen zorgen te maken over de boze buitenwereld vol met hackers. Korte lijnen, persoonlijk contact en duidelijke communicatie: gewoon een echte expert. En dat geeft ons een veilig gevoel.”

Het beste met je voor

Accent verzorgt de totale ICT-infrastructuur voor Connecting Hands: van software tot hardware en van telefonie tot werkplekinrichting. “Het is fijn om één ICT-partner te hebben. Voor vragen heb je altijd één aanspreekpunt en hun ICT-professionals weten overal vanaf en denken actief met je mee. Vanuit de hele organisatie is een langetermijnvisie voelbaar. Ze verkopen niet simpelweg een productpakket, maar leren je bedrijf écht kennen en hebben het beste met je voor.

Toen we begin 2021 bijvoorbeeld verhuisden naar een ander pand, kwam één van hun medewerkers bij ons langs. Alles rondom de ICT werd ons uit handen genomen. Dat is gewoon heel fijn, zo weet je zeker dat er niets wordt vergeten.”

De André Rieu binnen de ICT

“Ik zeg wel eens dat ik Accent zie als de André Rieu binnen de ICT. Waarom? André bracht de klassieke muziek naar het grote publiek. Hij maakte die muziek toegankelijk voor iedereen. Dit doet Accent met ICT. Ze verbeteren hun dienstverlening en producten continu en lopen voorop op het gebied van automatisering. Tegelijkertijd proberen ze alles zo simpel mogelijk te houden. Het is een toegankelijke organisatie met een open cultuur. Dit zorgt ervoor dat wij ons werk met een gerust hart kunnen uitvoeren. Om die reden raad ik Accent altijd van harte bij anderen aan.”

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van ICTLaat het ons vooral weten, we helpen je graag.

Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.

Onze opdrachtgevers

CareX Groningen
klantcase yakult
Yakult Almere
Koninklijke Damstra Installatietechniek
Koninklijke Damstra Installatietechniek Driezum
P. de Vries Installatietechnieken Leeuwarden
Klantcase Kwant Controls: ICT door Accent.
Kwant Controls Sneek
Sappé Joure
Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
CIZ Utrecht
Kanker.nl
De Harmonie Leeuwarden
VMI Group Epe
Boomsma Shipping Sneek
Akiet Automatisering Sneek
Accelent Grou
Blom Interieurs Sneek
Total Wall Sneek
Breuker Telemarketing Scharnegoutum
Buro360 Leeuwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn