Koninklijke Damstra Installatietechniek

Driezum

“Als iemand op zoek is naar een goede ICT-partner, dan raad ik Accent áltijd aan.” Dit zijn de lovende woorden van T. de Jong: controller bij Koninklijke Damstra Installatietechniek. Een mooie bevestiging van onze goede samenwerking, die al bestaat sinds 2012. Hij vertelt je graag meer over waarom hij ons aanbeveelt én wat hem zo aanspreekt in de installatiebranche. 

Specialist in installatietechniek  

Damstra heeft al meer dan honderd jaar ervaring in de installatiebranche. T. de Jong: “Het aanleggen van technische installaties doen we in de ruimste zin van het woord. Voor alles op het gebied van gas, water, elektra en waterstof kunnen klanten bij ons terecht. We werken voor onder meer grote en kleine aannemers, woningbouwcoöperaties, gemeentes en sportbedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor hotelketens. 

Ik werk sinds 2018 bij dit mooie bedrijf, als controller. Dit is een hele brede functie: ik ben verantwoordelijk voor de maand- en jaarcijfers, begrotingen, tarieven, verzekeringen, belastingaangiftes en het werkkapitaal, maar deels ook voor het wagenpark en een stukje ICT.” 

Zien waarvoor je het doet  

Het mooiste aan zijn werk vindt T. de Jong dat de branche op dit moment ‘booming business’ is. “De hele wereld draait om duurzaamheid, dus er is de komende tientallen jaren zeker genoeg werk op het gebied van installaties. Tegelijkertijd gebeurt er van alles in de sector, ontwikkelingen staan nooit stil en innovaties kunnen altijd beter. 

Het is ook mooi om bij een bedrijf te werken waar je daadwerkelijk ziet wat er gemaakt wordt. Op dit moment werken we aan zo’n honderd fantastische projecten. In onze bedrijfshal wordt nu bijvoorbeeld een gigantische prefab installatie gebouwd, die we vervolgens bij een klant implementeren. Daar zijn we best trots op!” 

“Noflik wenje, wurkje en libje, troch ús ljocht, lucht, wetter en waarmte” 

Oftewel: mensen in staat stellen comfortabel te wonen, werken en leven in een duurzaam klimaat van licht, lucht, water en warmte. Dát is de missie van Damstra. “Die ambitie gaat terug tot in het jaar 1910 en het bedrijf draait nog steeds hartstikke goed. Sterker nog: we zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Zo hadden we een jaar of tien geleden nog een eigen serverpark. Dit is allang geen optie meer. 

Op een gegeven moment kun je dat gewoon niet meer bijbenen. ICT-beheer is zeer specialistisch werk, wat je beter kunt uitbesteden. Dat is ook een stuk veiliger, want met een eigen server heb je een groot probleem als deze crasht of gehackt wordt.” 

Verstand van zaken  

Als ICT-partner verzorgen wij vrijwel alles rondom de online omgeving van Damstra: van een veilige online werkplek tot de telefonie en het netwerk. En alles daartussen. “Accent zorgt er gewoon voor dat we altijd aan het werk kunnen en dat data veilig staat opgeslagen. Hier heb ik geen omkijken meer naar. Ook onze hardware komt bij hen vandaan. Zij weten precies wat een nieuwe medewerker, per functiegroep, aan devices nodig heeft. Net als de benodigde software en rechten. 

Dit werkt erg prettig, ik hoef niets meer uit te leggen. De eerstelijnshelpdesk is ook altijd bereikbaar en problemen worden snel opgelost. Je merkt gewoon dat de medewerkers die hierachter zitten echt verstand van zaken hebben.” 

Telefonie op afstand 

T. de Jong vertelt dat hij en zijn collega’s eigenlijk met elke ICT-vraag bij ons terechtkunnen. “Kortgeleden regelde Accent voor ons nog een telefoniste op afstand. Wij ontvangen soms wel tachtig telefoontjes per dag. Dus het is fijn dat collega’s ontlast worden door een extern bedrijf. Het omzetten van onze telefooncentrale was zo geregeld, dankzij het flexibele VoIP-telefoonsysteem dat we gebruiken. 

En waar we voorheen in een Excel-document bijhielden per medewerker welke hardware in bezit is, hebben we hier nu een heel handig systeem voor. Accent ontwikkelde software waarmee we deze gegevens binnen no time kunnen opvragen. Dat is handmatig eigenlijk niet bij te houden met zoveel collega’s. Het is fijn om samen te werken met een ICT-partner die echt met je meedenkt. Alleen al deze optimalisatie scheelt ons veel werk!” 

Ook samenwerken met een ICT-specialist die jouw werk gemakkelijker maakt? Neem vrijblijvend contact op, we leren je organisatie graag beter kennen! 

Onze opdrachtgevers

CareX Groningen
klantcase yakult
Yakult Almere
P. de Vries Installatietechnieken Leeuwarden
Klantcase Kwant Controls: ICT door Accent.
Kwant Controls Sneek
Sappé Joure
Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.
Connecting Hands Leeuwarden
Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
CIZ Utrecht
Kanker.nl
De Harmonie Leeuwarden
VMI Group Epe
Boomsma Shipping Sneek
Akiet Automatisering Sneek
Accelent Grou
Blom Interieurs Sneek
Total Wall Sneek
Breuker Telemarketing Scharnegoutum
Buro360 Leeuwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn