Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Sinds 2020 is het cultuurhistorisch museum niet alleen onze opdrachtgever, maar ook een sponsorrelatie. We gingen in gesprek met ICT-specialist Ruud Teunissen, fondsenwerver Jacomine Hendrikse en woordvoerder Udo Feitsma over deze fijne samenwerking.

Toekomstbestendige telefonie

In 2020 ging het Nederlands Openluchtmuseum op zoek naar een nieuwe telefonieoplossing. Ruud: “Op dat moment werkten we nog met een verouderde VolP-telefooncentrale. We wilden onze bereikbaarheid en communicatie graag verbeteren en Accent paste het beste bij ons met hun toekomstbestendige oplossing. De telefonie is namelijk gericht op flexibiliteit: het is altijd, overal en via elk apparaat te gebruiken. Daarnaast bevat het vele functionaliteiten, waardoor het makkelijk meebeweegt met organisatorische veranderingen.

Ook de samenwerking verloopt vlot, ondanks dat wij in Arnhem gevestigd zijn. Fysieke afstand is geen probleem, ik zou Accent dan ook zeker aanraden hier in de omgeving. Het bedrijf denkt goed mee en handelt snel. Je merkt dat bij de servicedesk de klant écht centraal staat en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar waarderen. Functioneert de ICT niet naar behoren? Dan lossen zij het probleem zo snel mogelijk op en met zo min mogelijk hinder voor ons. ICT moet gewoon werken, punt. Het is een betrokken, nuchtere organisatie die het beste wil voor de klant.”

Sponsorrelatie

Op 1 april 2020 ondertekenden het Nederlands Openluchtmuseum en Accent een sponsorovereenkomst van drie jaar. Jacomine: “Sindsdien ondersteunt Accent als partner ons museum en daar zijn we ontzettend blij mee. Dankzij dit soort partners kan het Nederlands Openluchtmuseum blijven bestaan én verder ontwikkelen.

Vanwege de coronapandemie waren we ruim vijf maanden gesloten. Ontzettend jammer en ook nog eens midden in de lente. Het museum is grotendeels buiten met een prachtige botanische tuin, vol bijzondere bloemen en oudhollandse soorten. Alles stond in bloei, maar niemand kon het zien. Gelukkig kunnen we wel de foto’s delen!”

Een bezoek waard

Het Nederlands Openluchtmuseum bestaat al meer dan honderd jaar en is gebouwd op maar liefst 44 hectare. Udo: “Het museum telt zo’n honderd authentieke gebouwen, zoals huizen, een kerkje, molens en nog veel meer. Deze komen vanuit het hele land en worden steen voor steen afgebroken en opnieuw opgebouwd. Hierdoor ziet bijna iedere bezoeker wel iets herkenbaars. Ook rijden er door het hele museum historische trams rond waarin je, via een 1,7 kilometer lang tracé, het park kunt aanschouwen.”

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van telefonie en ICT? Neem gerust contact met ons op. En vergeet vooral ook niet een kijkje te nemen bij de steunmogelijkheden van het Nederlands Openluchtmuseum.

Foto credit: Mike Bink Fotografie

Nederlands Openluchtmuseum

Onze opdrachtgevers

CareX Groningen
klantcase yakult
Yakult Almere
Koninklijke Damstra Installatietechniek
Koninklijke Damstra Installatietechniek Driezum
P. de Vries Installatietechnieken Leeuwarden
Klantcase Kwant Controls: ICT door Accent.
Kwant Controls Sneek
Sappé Joure
Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.
Connecting Hands Leeuwarden
CIZ Utrecht
Kanker.nl
De Harmonie Leeuwarden
VMI Group Epe
Boomsma Shipping Sneek
Akiet Automatisering Sneek
Accelent Grou
Blom Interieurs Sneek
Total Wall Sneek
Breuker Telemarketing Scharnegoutum
Buro360 Leeuwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn