Sappé

Joure

Slim, zuiver, teamspelers, trots én een tikkeltje eigenwijs: dat zijn de mensen van het Friese schoonmaakbedrijf Sappé. En dat zijn de types waar wij van houden. Vandaar dat we al jaren succesvol samenwerken. We gingen in gesprek met algemeen directeur William Pol over deze goede match en de dynamische wereld van reiniging, onderhoud en renovatie. 

Familiebedrijf  

Sinds 1981 is Sappé een begrip in Noord-Nederland. William: “Vandaag de dag zijn we specialist op drie gebieden. De eerste is dagelijkse schoonmaak, zoals bij kantoren, fysiopraktijken, recreatieparken en hotels. De tweede is industriële reiniging, met name voor fabrieken in de voedselverwerkende industrie. En als derde kun je ons inschakelen voor bouwkundige reiniging, onderhoud en renovatie. Dit doen we voornamelijk voor woningbouwcorporaties, vastgoedonderhoudsbedrijven en bouwbedrijven. 

Onze verantwoordelijkheden zijn dus zeer uiteenlopend. We hebben kennis van veel verschillende technieken en werken voor allerlei sectoren. Juist dit maakt ons familiebedrijf zo mooi. Voor onze 160 medewerkers is elke dag anders!” 

Elke dag een stukje beter 

William vertelt dat creativiteit onmisbaar is in de dynamische branche waarin Sappé actief is. “Omdat we werken voor uiteenlopende bedrijven, uit verschillende branches, hebben we te maken met allerlei specifieke vraagstukken. Vragen die nieuw kunnen zijn en die ons uitdagen. Daar houden we van. Het zit in onze aard om het altijd beter te willen doen. Daarom vragen we onszelf regelmatig af wat er slimmer of efficiënter kan. Hierin speelt automatisering vaak een grote rol.” 

Schone omgeving: offline én online 

2010 was het jaar waarin Accent en Sappé de handen ineen sloten. “Het bedrijf dat Sappé ondersteunde in het behalen van bepaalde certificaten, deed ditzelfde bij Accent. Via hen zijn we met elkaar in contact gekomen en daar ben ik nog steeds erg blij mee. Je stapt natuurlijk niet zomaar over op een andere ICT-partner. Het was tijd voor verandering. 

We waren toe aan een partner met dezelfde instelling: voorop willen lopen. Accent weet goed wat er allemaal mogelijk is binnen een breed scala aan diensten. Van servers tot cloud-oplossingen, van telefonie tot flexplekken en alles daartussen. Ook in de snelheid van handelen lijken we op elkaar. Wanneer de ICT niet werkt, staan onze bedrijfsprocessen stil. Hetzelfde geldt voor ons bij bijvoorbeeld bij calamiteiten in fabrieken. Dan ligt het werk bij onze opdrachtgever stil. Daarom lossen we problemen net zo snel op als dat Accent dit doet bij ons.” 

ICT steeds belangrijker 

“Het hebben van een goede ICT-infrastructuur was altijd al belangrijk. En het wordt alleen nog maar belangrijker. Onze opdrachtgevers willen steeds meer én sneller informatie. Denk hierbij aan het aanleveren van rapportages, vooraf aan audits, in de voedselverwerkende industrie. Maar ook aan digitale controlerondes bij de dagelijkse schoonmaak en opleverrapporten na het uitvoeren van gevelrenovatieprojecten. Die gewenste snelheid vraagt om automatisering. 

Dankzij de goede samenwerking kunnen we ervan op aan dat onze digitale omgeving op orde is. Dit geeft rust. En nog iets anders leuks: sinds een aantal jaar maken wij het kantoor van Accent schoon. Dat is pas echt mooie wederkerigheid!” 

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van ICTLaat het ons vooral weten, we helpen je graag. 

Onze opdrachtgevers

CareX Groningen
klantcase yakult
Yakult Almere
Koninklijke Damstra Installatietechniek
Koninklijke Damstra Installatietechniek Driezum
P. de Vries Installatietechnieken Leeuwarden
Klantcase Kwant Controls: ICT door Accent.
Kwant Controls Sneek
Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.
Connecting Hands Leeuwarden
Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
CIZ Utrecht
Kanker.nl
De Harmonie Leeuwarden
VMI Group Epe
Boomsma Shipping Sneek
Akiet Automatisering Sneek
Accelent Grou
Blom Interieurs Sneek
Total Wall Sneek
Breuker Telemarketing Scharnegoutum
Buro360 Leeuwarden
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn