Skjin Wetter met behulp van inzet collega Rudy en zijn duikvereniging Moby Dick

27-09-2018

Op 6 oktober is het tijd voor de tweede editie van ‘Skjin Wetter’, een initiatief van Samen Fryslân Schoon. Duikverenigingen, kanoverenigingen, zeilscholen, scouten en vele andere watersportvereniging maken die dag op vijf locaties in de Friese Elfstedentocht gemeenten de wateren schoon. Iedereen gaat vol enthousiasme aan de slag. Zo ook onze collega Rudy Stelwagen, servicedeskmedewerker bij Accent. Hij helpt samen met zijn duikvereniging Moby Dick in Sneek mee. Wij zijn enorm trots dat Rudy zich samen met vele andere vrijwilligers inzet voor het goede doel! Meer weten over dit mooie initiatief of hoe u ook een steentje bij kunt dragen? Lees dan verder.

Waarom Skjin Wetter?

In de wateren ligt enorm veel afval. Denk bijvoorbeeld aan plastic tassen, flessen, blikjes, maar ook veel oude fietsen en vorig jaar werd zelfs een complete tuinset uit de Franeker grachten gevist. Samen met de Friese Milieu Federatie proberen vrijwilligers, verenigingen en Friese gemeenten op zaterdag 6 oktober zoveel mogelijk afval uit het water te halen. Het resultaat van ‘Skjin Wetter’ is schoon water én een stuk bewustwording rond (zwerf)afval. Het doel is om de oevers, het wateroppervlak én de bodems schoon te maken. En het mooie: iedereen mag meehelpen!

Wilt u ook meehelpen?

Skjin Wetter heeft veel vrijwilligers nodig, dus al u wilt helpen… Dat kan! Naast de enthousiaste duikers van Moby Dick, Suver Skjin en Brandweer Sneek heeft Skjin Wetter is alle hulp welkom, want vele handen maken licht werk. In Sneek is zelfs een grote weegschaal aanwezig, zodat men aan het einde van de dag precies weet hoeveel afval er uit de wateren is gekomen. Hoeveel zou dat zijn? Op de website van www.samenfryslanschoon.frl/skjin-wetter kunt u alvast een gokje wagen en maakt zo kans op leuke prijzen.

Meer weten over het event, meehelpen of benieuwd naar het hele programma? Klik dan hier!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn