Succesvolle ontbijtsessie Cyber to Go-Sneek!

17-05-2018

Vanochtend ontbeten wij samen met een groep enthousiaste ondernemers. Tijdens het ontbijt gaven wij een sessie over ‘Cybersafety’. Dit deden wij in samenwerking met ROC Friese Poort, Cybersafety, Connect.frl en NetQloud.

Cyber to Go-Sneek!

Een wake up sessie voor ondernemers. Cyber To Go is een initiatief van de stichting Cybersafety Noord-Nederland om cyberweerbaarheid te verhogen. Tijdens deze sessie kregen ondernemers antwoorden op vragen als: Hoe gaat een hacker te werk? Heeft u alles goed geregeld in uw bedrijf om digitaal veilig te zijn? Waarom cybercrime u als ondernemer zou overkomen? Hoeveel is een kopie van een paspoort of creditcardnummer op het internet eigenlijk waard? Wat zijn de laatste trends op het gebied van cybercriminaliteit? Hoe kunt u uw telefoon of tablet beter beveiligen tegen diefstal? Wat moet u doen als uw bestanden gegijzeld zijn?

Interactieve én praktische ontbijtsessie over veiligheid

Op deze vragen en meer gaven wij samen met de studenten van ROC Friese Poort Cyber@Work antwoord. Een interactieve bijeenkomst voor iedereen. Studenten lieten bijvoorbeeld ‘live’ aan tafel zien hoe de ondernemers eenvoudig hun telefoon beveiligen tegen diefstal van bedrijfs- en privégegevens. Er werden verschillende korte presentaties gegeven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van security en hoe om te gaan met ransomware. Maar dat was nog niet alles.

Live hacken

Ethical hacker Nathan Jackson-Eeles liet live zien hij een hacker te werk gaat. We sloten het ontbijt af met interactieve demo’s over onveilige Wi-Fi, het hacken van een webcam en het veilig omgaan met wachtwoorden. Een leerzame en inspirerende ochtend voor zowel de ondernemers als de security specialisten.

Wilt u ook op bovenstaande security vragen antwoord? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn