Terugblikken én vooruitkijken met Wim Behage

14-12-2018

Het jaar is bijna ten einde. We spraken openhartig met Wim Behage over de ontwikkelingen van Accent Automatisering en blikken vooruit op 2019. Wat waren de hoogtepunten in 2018, wat zijn de trends het komende jaar en waar ligt groei? Voor Accent, maar zeker ook voor úw onderneming.

Afgelopen jaar was er veel heisa rondom de GDPR

“Dat klopt, en zeker niet voor niets. Het is een enerverende tijd geweest en soms leek het zelfs alsof de wereld 25 mei 2018 zou vergaan. Toen we 26 mei opstonden bleek dat het allemaal reuze meeviel. Natuurlijk is het belangrijk dat u de security goed georganiseerd heeft en door alle ‘heisa’ kreeg het onderwerp meer bekendheid. Dát zorgde voor extra bewustwording. Ook als onderneming gingen we aan de slag met ons beleid en in aanloop naar 25 mei werd duidelijk dat we al heel veel zaken goed geregeld hadden. Daar ben ik best trots op.” Anderhalf jaar lang werkten twee man aan dit project, om volledig GDPR-compliant te zijn.

Succesvolle audit ISAE Type II

Accent is continu bezig met de optimalisatie en ontwikkeling van haar diensten. Eén van de wapenfeiten van het afgelopen jaar is de succesvol doorlopen ISAE 3402 Type II audit. “Zonder dat we al te veel aanpassingen hoefden te doen, kregen we groen licht. Met de ISAE 3402 Type II verklaring laat Accent zien dat we onze processen beheersen en hoe we omgaan met risicomanagement en informatiebeveiliging.” Wim vertelt dat hij het mooi vindt om te zien hoeveel kennis binnen de organisatie aanwezig is. “Met zijn allen brengen we dergelijke trajecten tot een succes!”

Groei Accent Automatisering

Door groei – in mensen én expertise – is het mogelijk nog meer diensten aan te bieden. “En het mooie van nieuwe mensen: ze brengen een nieuwe kijk op technieken. Op deze manier leren we van elkaar. We hebben onze organisatie zo geoptimaliseerd, dat we gezamenlijk meer kunnen betekenen voor onze klanten.” Leren is ook een punt waar Accent zich hard voor maakt. “Net als in 2018, bieden we in 2019 onze medewerkers studies en de mogelijkheid tot het behalen van certificeringen aan. Je kunt nog zo’n goede techneut zijn, maar ik merk dat certificeringen net zo belangrijk zijn. Daar wordt ook steeds vaker naar gevraagd door de klant.”

Mobile Device Management (MDM) neemt vlucht

Steeds meer mensen hebben een eigen mobiel en veel ondernemingen hanteren daarom het Bring Your Own Device-beleid. Het grote voordeel is dat ondernemingen minder hardware hoeven aan te schaffen. Maar ze moeten níet vergeten de security op orde te houden. “Dat maakt MDM zo belangrijk. Als werknemer heb je als het ware een zakelijke mobiel ín de privé mobiel. En dat geldt niet alleen voor smartphones, maar ook voor de (eigen) laptops en tablets. Het is ‘mobile’ in de breedste zin van het woord. Hoe gaat u dat allemaal beheren? Deze vraag krijgen we steeds vaker en ontwikkelingen op het gebied van beheer en security volgen elkaar snel op. Een belangrijk punt dus om op uw agenda voor 2019 te zetten.”

Hecht team als drijvende kracht

Wim spreekt zijn dank uit voor de inzet van het hechte team van Accent en vertelt enthousiast verder: “Er staan diverse projecten op stapel en ik verwacht dat we qua aantal werkplekken die we faciliteren gigantisch gaan groeien! Ook zetten we meerdere klanten over naar de Accent Cloud. Vaak is de Publieke Cloud nog een stap te ver en dan biedt onze Cloud een mooie oplossing. Het wordt steeds belangrijker dat data centraal in de Cloud staat, omdat men behoefte heeft om lokaal werkzaamheden uit te voeren. Steeds meer applicaties zijn webbased en de Cloud sluit perfect op deze behoefte aan. Een mooie oplossing daarvoor is MijnDesktopOnline.”

Er valt nog veel meer te vertellen over het afgelopen jaar én wat volgend jaar gaat brengen. Wilt u hier meer over weten? Stel hier uw vraag aan Wim.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn