Terugkijken en vooruitblikken met Eduard Vrieling

18-01-2023

2022 is alweer ten einde. En dat betekent dat het tijd is voor het jaarlijkse interview met één van onze directeuren. Wat hebben we bereikt in het afgelopen jaar? Wat waren de hoogtepunten voor Accent en wat zijn de verwachtingen en adviezen voor 2023? Ditmaal is het de beurt aan onze directeur Eduard Vrieling, die trots is op wat Accent dit jaar bereikte. En ben jij ook zo benieuwd wat hij vertelt over de nieuwe samenwerking met Arcus IT? Lees dan snel verder! 

Eduard, hoe zag 2022 eruit voor Accent? 

“Het was een bijzonder jaar voor ons én voor onze klanten. Sinds afgelopen juli werken we samen met Arcus IT. Door deze samenwerking voorzien we nu meer en grotere klanten van een uitmuntende dienstverlening en IT-oplossingen. In het verleden keken we bij een aanbesteding naar de minimale omzet en het minimale aantal medewerkers. Vervolgens moesten we op zoek naar een partner om de opdracht mee uit te voeren. Door samen te gaan met Arcus IT realiseren we grotere aanbestedingen nu zelf van A tot Z. Door deze opdrachten gaat er een wereld aan mogelijkheden en kansen voor ons open. In het begin was de samenwerking nog best even wennen, maar het begint nu echt vorm te krijgen. Zo hebben we door de samenwerking bijvoorbeeld al een grote nieuwe klant binnen gesleept. Mooi om te zien dat deze grote stap nu al zijn vruchten afwerpt.”  

Wat waren de hoogtepunten?

“Het grootste hoogtepunt van het afgelopen jaar heb ik eigenlijk al benoemd, dat is namelijk Arcus IT. Natuurlijk kunnen wij als directie niet voor iedereen spreken, maar we denken dat al onze werknemers veel hebben aan deze stap. Door het grotere vermogen en aantal medewerkers, nemen we nu meer opdrachten aan in verschillende disciplines, waar veel te leren en experimenteren valt.  

Een ander hoogtepunt is het feit dat we in 2022 al onze medewerkers behouden. Het Accent-team is een hecht en fijn team. Ik kijk dan ook met een grote glimlach terug op onze leuke en drukke kerstborrel, een aantal weken geleden. Dat was echt beregezellig!” 

Waar ben je het meest trots op? 

“Ik ben het meest trots op de sfeer binnen Accent. We laten onze werknemers vrij in hun doen en laten, wat een gemoedelijke sfeer creëert. Onze werknemers zijn positief, maar kritisch. Dat is fijn want zo leer je het meest van elkaar. We gaan samen de dialoog aan en we geven onze collega’s de vrijheid en zelfstandigheid dit ook zelf te initiëren. We bemoeien ons niet veel met het reilen en zeilen van dagelijkse processen – onze medewerkers hebben laten zien dat ze dit prima zelf kunnen.” 

Wat speelt er momenteel in de markt? 

“Het afgelopen jaar zagen we voornamelijk dat beveiliging steeds belangrijker wordt. In 2023 gaat dit omslaan: ondernemers moeten écht gaan investeren in hun online security. Programma’s zoals Microsoft 365 dwingen ze daar ook steeds vaker toe, door bijvoorbeeld het toepassen van de multi-factor authenticatie. Hiermee voorkom je wel 99,9 procent van alle cyberaanvallen!”  

Goed beveiligd het jaar beginnen? Lees ook dit artikel voor meer tips om cyberaanvallen te voorkomen.  

Wat voorzie je voor volgend jaar? 

“Online security gaat een groot deel van onze omzet zijn dit jaar. Hackers worden steeds slimmer. Criminelen verdienen veel geld met online inbraken en investeren dit geld in het kopen van méér kennis, software en hackers. Door deze investeringen voeren ze volgende keer nóg meer succesvolle aanvallen uit. Ondernemers moeten leren hoe ze zichzelf hiertegen wapenen en hoe ze dit voorkomen. Wij ondersteunen hen hierin, door onze slimme oplossingen en door middel van het creëren van awareness tijdens onze trainingen.”

Wat is jouw boodschap aan ondernemend Nederland?

“Alles wordt duurder, maar bezuinig niet op je cyber security! Sterker nog: investeer in jouw online veiligheid. Een virusscanner is niet meer genoeg, cyber criminelen zijn slimmer en gehaaider. Ze hebben ongelimiteerde (geld)middelen evenals kennis. Veel ondernemers zijn huiverig om te investeren in hun online beveiliging, maar dit is echt een must om jouw bedrijf te beschermen tegen phishing technieken. Klik jij namelijk op een verkeerde link? Dan ligt binnen vijf minuten jouw hele systeem plat én hebben ze al je gegevens in handen. De beste manier om deze criminelen te bestrijden, is door awareness te creëren onder jouw medewerkers. Zo zijn zij zich bewust van de gevaren en klikken ze niet zomaar op een onbekende link.” 

Jouw bedrijf in 2023 goed beschermen tegen hackers?  

Plan een adviesgesprek in, dan vertellen we je alles over onze awareness-trainingen!  

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn