Terugkijken en vooruitblikken met Albert Jonkman

27-12-2021

Eind december: tijd voor een terugblik! We gingen in gesprek met onze directeur Albert Jonkman. Hoe omschrijft hij het jaar 2021? Wat waren de hoogtepunten voor Accent? En wat verwacht hij in het nieuwe jaar voor ondernemend Nederland?

Albert, hoe zag 2021 eruit voor Accent?

“Het was een mooi jaar, ook al werkten we natuurlijk voornamelijk vanuit huis. Digitaal werken is voor ons gelukkig al jaren normaal, maar inmiddels geldt dit voor veel organisaties. Dit merken wij ontzettend tijdens migratieprojecten naar de cloud. Waar we eerst bedrijven moesten trainen op het gebied van applicaties, zoals Microsoft Teams, is dat nu bijna niet meer nodig. Het is mooi om te zien dat onze klanten het online werken zo snel omarmden.

Het afgelopen jaar migreerden we namelijk veel bedrijven naar de cloud-omgeving Microsoft 365. Steeds meer organisaties missen toch specifieke kennis voor een soepele overgang naar de cloud. Ook al hebben ze misschien wel een eigen systeembeheerafdeling. De complexiteit van omgevingen neemt toe, waardoor de vraag naar onze experts ook opnieuw een boost kreeg. Bijna al onze klanten werken vandaag de dag volledig in de cloud. Het totale beheer nemen wij hen uit handen: we houden de omgeving up-to-date en checken continu op kwetsbaarheden. Hiermee zijn zij goed voorbereid op de toekomst!”

Wat speelt er momenteel in de markt en wat voorzie je voor volgend jaar?

“Daar kan ik heel helder over zijn: security, security en nog eens security. Ook als je werkt in een cloud-omgeving, is goede cybersecurity ontzettend belangrijk. Gelukkig was hier in 2021 meer aandacht voor dan ooit. De bewustwording rondom cybercrime groeit en steeds meer bedrijven zien in dat ook zij slachtoffer kunnen worden van een cyberaanval.

De securitypakketten die we aanbieden zijn simpelweg een noodzaak. Dus het doet ons goed dat steeds meer bedrijven hier zelf al om vragen. Zo gaven we het afgelopen jaar regelmatig bewustwordingstrainingen en organiseerden we allerlei effectieve phishingcampagnes.”

Wat waren de hoogtepunten?

“Poeh, hoogtepunten benoemen is voor een nuchtere organisatie als Accent best een uitdaging. Ons werk en de resultaten die we dagelijks behalen, is voor ons normaal. We doen waar we goed in zijn en vinden het vanzelfsprekend dat dit het beoogde resultaat oplevert. Maar wat toch wel echt hoogtepunten zijn, zijn de nieuwe klanten en collega’s waarmee we het afgelopen jaar kennismaakten.

Zo voegden we onder meer een jeugdzorgexpert en euthanasiespecialist toe aan onze klantenkring. Hiermee is deze nóg diverser! Ook breidden we onze eigen expertise uit met specialisten op het gebied van Microsoft 365 en VMWare. We zeggen tenslotte altijd ‘één is geen’: als een collega iets zeer specifieks kan, moet er altijd iemand zijn die dat ook kan. Zo waarborgen we onze kwaliteit!”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat is makkelijk: ons team. Hoe mijn collega’s zich overal doorheen slaan, de schouders eronder zetten en zaken sámen oplossen, is waar ik echt trots op ben. Elke collega doet waar hij of zij goed in is, werkt hard en is ontzettend betrokken bij ons bedrijf. Dit zijn voor mij absoluut de basisingrediënten voor een sterk team.

Daarnaast ben ik ook nog altijd trots op de mooie initiatieven die we sponsoren, zoals de Hi-Horizon solarboot. En op ons nieuwe merk natuurlijk! Op basis van input van alle collega’s, ontwikkelden we een gloednieuwe website, die exact weergeeft hoe we echt zijn. Het mooiste vind ik dat we dit samen creëerden.”

Wat is je boodschap aan ondernemend Nederland?

“Wees je bewust van de risico’s van online werken en zorg gewoon dat je je security goed geregeld hebt. Dit wordt alleen maar urgenter. Laten we daarnaast duimen dat we elkaar in 2022 weer meer kunnen treffen, zonder beperkingen. Dat we niet alleen op afstand samenwerken, maar af en toe ook face-to-face. Dit maakt het werk simpelweg net iets leuker. Hopelijk tot snel!”

Het nieuwe jaar veilig starten met een moderne ICT-infrastructuur? Laten we kennismaken!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn