Uw onderneming in de Cloud – al uw vragen beantwoord

14-03-2019

Werken in de Cloud roept nog steeds veel vragen op. Is het wel veilig genoeg voor mijn onderneming? Kan ik altijd bij mijn bestanden? Hebben anderen toegang tot mijn gegevens? Veranderen mijn processen? Eerder schreven we het blog “Is Cloud computing een hype of een feit?” en vandaag gaan we dieper in op bovenstaande vragen.

Veiligheid

Dat de Cloud niet veilig genoeg is, is een fabel. Wanneer u met meerdere devices werkt, vanaf verschillende werkplekken – ook buiten kantoor – brengt dat inderdaad risico’s met zich mee. Maar deze zijn heel goed te beheersen door security-oplossingen als Multi-Factor Authentication (MFA) en Mobile Device Management (MDM) toe te passen. Deze tools zorgen ervoor dat u binnen de Cloud altijd en overal veilig werkt, zonder dat anderen ongevraagd bij uw bestanden kunnen.
En wanneer u overstapt naar de Cloud, is het aan te bevelen u goed te laten informeren, zodat u zeker weet dat de Cloud-omgeving goed is ingericht. Kies daarom een partner die uw bedrijfsprocessen begrijpt, zodat u optimaal profiteert van de voordelen van de Cloud.

Bereikbaarheid

Werknemers stellen zich vandaag de dag flexibel op als het gaat om werktijden. Ze willen overal optimaal bereikbaar blijven, ongeacht waar ze zijn. Dat kan met werken in een Cloud-omgeving. En u kunt niet alleen uw ICT in de Cloud onderbrengen, maar bijvoorbeeld uw telefonie ook. Uw klanten gaan er vanuit dat u goed bereikbaar bent. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om alle ICT-oplossingen te bundelen in de Cloud, waarmee een geïntegreerde communicatieoplossing ontstaat die uw bereikbaarheid én productiviteit verhoogd.

Werkprocessen

Wanneer u naar de Cloud migreert, betekent dat niet dat uw werkprocessen moeten veranderen. Dat hoeft ook niet in één keer. U kunt er ook voor kiezen om uw lokale omgeving langzaam uit te faseren en zo toe te werken naar een flexibel model. Of u kiest voor een desktopvariant. Zo profiteert u wél van alle voordelen, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en continuïteit, maar blijven uw medewerkers gewoon werken zoals ze altijd al gewend zijn.

Bent u benieuwd welke voordelen een Cloud-omgeving voor uw onderneming brengt? Of heeft u hier nog meer vragen over? Deze beantwoorden wij graag in een persoonlijk gesprek! Neem hier contact met ons op en wij vertellen u graag meer!

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn