Het zakelijk gebruik van smartphones groeit in een rap tempo. Logisch, want zo werken uw medewerkers waar en wanneer zij dat willen; op hun moment. Deze nieuwe werkvorm zorgt er ook voor dat bedrijven tegen diverse uitdagingen aanlopen op het gebied van beheer en beveiliging van deze mobiele devices. Medewerkers gebruiken immers regelmatig een eigen, vaak slecht beveiligde smartphone voor het openen en versturen van e-mails. Voor de cybercrimineel ideaal. Deze apparaten bieden hen alle mogelijkheden om gebruikers te bespioneren of te beroven van data. Iets wat u juist niet wilt. Met deze 5 tips steekt u daar een stokje voor.
1. Stel een wachtwoord, pincode of vingerafdruk in
Een wachtwoord, pincode of zelfs vingerafdruk, beschermt uw data voor verlies of amateurdiefstal. Het biedt een vergrendeling en daarmee eerste beveiliging. Let op: wees creatief in het gebruik hiervan. En vermijd té voor de hand liggende wachtwoorden en codes als de naam of geboortedatum.
2. Check regelmatig op updates
Updates van het besturingssysteem brengen meestal een groot aantal bugfixes en beveiligingspatches met zich mee. Het is daarom belangrijk om het toestel up-to-date te houden. Klik de meldingen hiervan niet langer weg en check regelmatig het instellingenmenu voor mogelijke updates. Zo blijft u veilig bij de tijd.
3. Mijd openbare wifinetwerken
Als u via een publieke hotspot op bijvoorbeeld een treinstation werkt, weet u nooit wie er op de verbinding ‘meekijkt’. Ook kunnen hackers u en uw werknemers verleiden verbinding te maken met hun wifitoegangspunt. Houd het veilig en prefereer een mobiel netwerk.
4. Maak een back-up
Gestolen data voorkomt u helaas niet met een back-up, maar het helpt u wel weer snel ‘back in business’ te zijn. Geef de gijzelnemer het nakijken en kies voor zekerheid; zorg daarom voor een regelmatige back-up.
5. Kies voor Mobile Device Management
Nieuw, handig en extra veilig is het Mobile Device Management van Accent (MDM). Dit zorgt ervoor dat u en uw medewerkers gemakkelijk en zorgeloos mobiel aan de slag kunnen. De devices die zij gebruiken worden automatisch ingesteld, beveiligd én geüpdatet. Doordat u, of uw ICT-er, zelf al deze devices beheert, heeft u ook meer grip op de beveiliging hiervan. Denk maar eens aan de installatie van beveiligingssoftware en het beheer van veilige verbindingen en applicaties.
Daarnaast kunt u op alle apparaten tijdig noodzakelijke updates uitvoeren, waarin de meest recente beveiligingslekken gedicht zijn. En wordt een device gestolen of raakt deze kwijt, dan wist of vergrendeld u deze gemakkelijk van een afstand. Eenvoudig in beheer en iedereen werkt zorgeloos én veilig.
Wilt u meer weten over veilig mobiel werken of Mobile Device Management? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!