Wees alert voor ransomware van zogenaamde transportbedrijven!

05-08-2016

De afgelopen periode verschijnen regelmatig nieuwe valse e-mails. Deze e-mails worden verzonden door niet bestaande transportbedrijven. Op deze manier proberen internetcriminelen ransomware te verspreiden. In de e-mail refereren zij naar een mislukte afleverpoging en wordt er gevraagd een nieuwe afspraak te maken. Kent u de afzender niet en heeft u niets te maken met het genoemde transportbedrijf dan is deze email waarschijnlijk van criminelen. Zij proberen toegang te krijgen tot uw gegevens. Klik dus niet op de koppelingen die in deze e-mails staan en open geen bijlagen van deze email.

Preventie Accent

Er zijn op dit moment een aantal van deze e-mails afgeleverd bij relaties van Accent. Deze relaties zijn telefonisch door Accent benaderd. Ter preventie heeft Accent alle transportbedrijf namen die tot heden bekend zijn in een lijst gezet. Deze worden dus niet meer afgeleverd en worden tegengehouden door onze mailserver. Het kan zijn dat de internetcriminelen dit aanpassen, dus wees alert!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de fraudehelpdesk. Hebt u twijfels over de echtheid van een e-mail, dan kunt u contact opnemen met Accent. Wij staan u graag te woord.

Meer nieuws

Gewoon Josef
Musical The Wiz
Musical The Wiz
Accent collega en Service Manager Enne Buikema.
Gewoon Enne
Michelle Wong: onze collega én Microsoft Most Valuable Professional.
Gewoon Michelle
Jan Stuve, oprichter van Connecting Hands: zorginstelling en opdrachtgever Accent.
Connecting Hands
Advies gesprek?

Advies gesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn