Zes tips voor succesvol e-fulfilment voor uw groothandel

02-11-2017

U wil het maximale uit uw onderneming halen en uw klanten zo goed mogelijk bedienen. Een goede website, een succesvolle webshop en traffic zijn essentieel voor uw business. Uw medewerkers spelen een belangrijke rol om deze doelen te behalen, maar vergeet het belang van goede ICT niet. Met de juiste ICT oplossingen werkt u efficiënt en effectief. E-fulfilment is de volledige afhandeling van orders voor webshops. Hoe maakt u hier een succes van? In dit blog geven wij u zes tips.

1. Realtime inzicht

Innovatie is altijd al een belangrijk onderdeel geweest binnen de groothandel en dan met name procesinnovatie. De juiste ICT is hierbij succesbepalend. Het gaat niet alleen om de ICT aan de voorkant van uw onderneming, maar juist ook aan de achterkant. Realtime inzicht in uw financiële situatie zorgt bijvoorbeeld voor betere in- en verkoopbeslissingen. Alle informatie die u middels ICT oplossingen verzamelt is waardevol. Dit zorgt voor inzicht in processen en niet onbelangrijk uw voorraad, waardoor u meteen stuurt op cijfers.

2. Automatisering voor waterdicht orderpicken

Een goed automatiseringssysteem is van groot belang voor succesvol e-fulfilment. U wil immers gebruik maken van alle afzetmogelijkheden die het internet u biedt. Middels de juiste automatisering bent u in staat om de markt en het product aan het juiste netwerk te verbinden. Bijkomend voordeel is dat u orderpickfouten minimaliseert door het proces te automatiseren. Zorg dat alle artikelen voorzien zijn van barcodes, een artikelomschrijving en een afbeelding zodat het orderpickproces voor iedereen een waterdicht systeem is. Automatiseren is namelijk fouten reduceren.

3. Bouw extra controle in

Soms gaat het toch mis. Dit kost u tijd en daarmee geld. Het kan voorkomen dat een orderpicker een ander aantal artikelen pakt dan de handscanner aangeeft of het artikel van de verkeerder locatie pakt. Door een extra controle in te bouwen, bent u deze fouten voor.

4. Ken uw voorraad

Een verkeerd artikel ontvangen is voor de ontvanger vervelend. Nog vervelender is het wanneer een artikel toch niet op voorraad blijkt te zijn en helemaal niets te versturen valt. Daarom is een accurate voorraad van groot belang. Leg daarom al uw processen goed vast, dit voorkomt grote voorraadverschillen. Laat de orderpicker altijd dezelfde procedure volgen, want ‘short-cuts’ vergroten de kans op fouten.

5. Veilige ICT omgeving

Een goede beveiliging van uw ICT omgeving is onmisbaar. Bedenk maar eens hoeveel processen afhankelijk zijn van goedwerkende ICT. Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag en vormt een steeds grotere bedreiging. Weet u wat er gebeurt wanneer alle systemen plat komen te liggen, u niet meer bij belangrijke bestanden kunt of uw orders niet meer kunt verwerken? De productie staat dan meteen stil; het kost u tijd én geld. Zorg daarom voor goede beveiliging van uw ICT omgeving. Dit draagt weer bij aan de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

6. Outsource uw business aan een e-fulfilment specialist

U wilt alles goed doen, maar heeft niet de benodigde kennis in huis. Heeft u er al eens aan gedacht om de e-fulfilment van uw groothandel uit te besteden aan een e-fulfilment specialist? Dan houdt u de focus op uw business, heeft u geen zorgen meer over e-fulfilment én heeft u de zekerheid dat het effectief en efficiënt gebeurt. Accent kan u adviseren over de juiste ICT oplossingen voor uw groothandel en zorgt voor continuïteit in uw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Meer nieuws

Gewoon Benjamin
Gewoon Benjamin
Dit wist je nog niet over een glasvezelverbinding!
Gewoon Sander
Gewoon Sander
Empatec
Schouwburg De Harmonie
Stadsschouwburg De Harmonie: “Accent geeft kleur aan onze programmering”
Adviesgesprek?

Adviesgesprek?

Blijf op de
hoogte

Volg ons op LinkedIn